«Αγαπητοί φίλοι και φίλες του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αγαπητοί συνάδελφοι παράγοντες. Μετά από τριάντα πέντε χρόνια ενασχόλησης με το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από διάφορους τομείς (ποδοσφαιριστής, διαιτητής, παράγοντας ομάδας, μέλος διοίκησης ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ) είχα πάντα ως επιδίωξη να συμβάλω μ’ όλες μου τις δυνάμεις στην πρόοδο και ανάπτυξη του.
 

Τα δέκα τελευταία χρόνια, ως μέλος της διοίκησης του ανώτερου οργάνου του τοπικού μας ποδοσφαίρου (ΕΠΣΚ) προσπάθησα, όπως πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι που συμμετείχαν σ’ αυτήν, για την στήριξη όλων των ομάδων και των παραγόντων αυτών, ώστε δια μέσω του ποδοσφαίρου, ο αθλητισμός να είναι η βασική πολιτιστική διέξοδο των νέων της πόλης, των κωμοπόλεων και των χωριών μας.

 

Το τελευταίο διάστημα όμως, δυστυχώς, ζήσαμε καταστάσεις που ποτέ δεν φαντάστηκα ότι μπορούν να συμβούν στο ανώτερο όργανο του τοπικού μας ποδοσφαίρου, την ΕΠΣ Καβάλας.

 

Δεν περίμενα λοιπόν ποτέ ότι ο επικεφαλής και πρόεδρος της διοίκησης μας θα εγκαθιστούσε κάμερες στα γραφεία μας ώστε να παρακολουθούνται, ο εργαζόμενος αλλά και κάθε επισκέπτης σε αυτά.

 

Δεν περίμενα ποτέ να επισκέπτομαι τα γραφεία μας και να βρίσκω κλειστές τις εσωτερικές πόρτες και ντουλάπες μη μπορώντας να έχω πρόσβαση ως μέλος και αντιπρόεδρος της διοίκησης.

 

Δεν περίμενα ποτέ ότι ο πρόεδρος θα ανέτρεπε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που αφορούσε σε τιμωρίες παικτών και παραγόντων και θα μετέτρεπε μόνος του την πειθαρχική επιτροπή από τετραμελής σε μονομελής.

 

Δεν περίμενα ποτέ και δεν το είδα ποτέ να συγκαλείται Γενική Συνέλευση χωρίς να συνεδρίαση το Δ.Σ. για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν για τα θέματα αυτής τα μέλη του ( τροποποίηση καταστατικού).

 

Δεν περίμενα ποτέ ότι ο νυν πρόεδρος θα αποπέμψει από την «ομάδα» μας -με έγγραφο προς τα σωματεία- τον πρώην πρόεδρο κ. Γιώργο Σουφλέρη χωρίς να συγκαλέσει την «ομάδα» ώστε εκεί να εκφράσει ο ίδιος (ο κ. Σουφλέρης ) αλλά και ο κάθε διοικητικός σύμβουλος τις θέσεις και απόψεις του, και αυτό παίρνει ακόμη μεγαλύτερη ΒΑΡΥΤΗΤΑ εάν αναλογιστούμε ότι πριν από λίγα χρόνια ο κος ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ ήταν αυτός που τον «ξαναέφερε» στην ομάδα μας όταν ο προηγούμενος πρόεδρος (Σωκράτης Παπαδόπουλος) έπαψε να τον υπολογίζει.

Ήταν αυτός (ο κ. Σουφλέρης) που παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου πριν την λήξη της θητείας του προτείνοντας τον νυν πρόεδρο για την θέση αυτή.

 

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα άφηνε να «ρημάξει» (κάτι το οποίο είχα επισυνάψει με έκθεση μου στο Δ.Σ.) κυριολεκτικά το Ενωσιακό γήπεδο, ένα έργο της ΕΠΟ, πολλών χιλιάδων ευρώ, που σε πιο δύσκολες οικονομικά εποχές για την ΕΠΣΚ συντηρούσαμε και το κρατούσαμε ως στολίδι, διοργανώνοντας σ’ αυτό πάρα πολλές αθλητικές εκδηλώσεις είτε ως Ένωση είτε από τα σωματεία μέλη μας, και ήταν το σπίτι των Μικτών ομάδων μας (όταν γειτονικές ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ κλπ διατηρούν & λειτουργούν τα δικά τους γήπεδα σε άριστη κατάσταση).

 

Τέλος, δεν περίμενα ποτέ επειδή ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου ζητά πληροφόρηση και ασκεί κριτική στον τρόπο λειτουργίας του αντιδρώντας για κάποιες αποφάσεις του προέδρου, να «αποπέμπεται» κυριολεκτικά από μέλος του διοικητικού συμβουλίου επικαλούμενος τυπικούς λόγους και λάθος χειρισμό από τον ίδιο. Αναφέρομαι στον συνάδελφο κ. Αναστάσιο Στεφανίδη, ο οποίος είχε πάρει την θέση του αποβιώσαντα πρώην συναδέλφου Βασίλη Ραφτόπουλου ο 2ος αναπληρωματικός πριν από ένα χρόνο, με πρόταση του προέδρου και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., μετά τις πολλαπλές …προφορικές αρνήσεις του κ. Κώστα Πετρόπουλου (1ος αναπληρωματικός) στις προσκλήσεις του προέδρου και τις δικές μου.

 

Αγαπητοί φίλοι-φίλες του Καβαλιώτικου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, φίλοι παράγοντες

 

Τα τριάντα πέντε χρόνια ανιδιοτελούς ενασχόλησης μου με το τοπικό ποδόσφαιρο μου δίνουν το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να διαφωνήσω με όλα τα παραπάνω, και γενικά με τον αυταρχικό τρόπο που επέλεξε ο πρόεδρος να διοικήσει το τελευταίο διάστημα την Ένωση μας.

Θεωρώ ότι δεν μπορώ πλέον να συμπορεύομαι μαζί του. Από ‘δώ και στο εξής, μπαίνοντας μπροστά, θα προσπαθήσω να ενεργοποιηθούν δυνάμεις που πρόσφεραν, προσφέρουν και έχουν την θέληση να προσφέρουν, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, στην πρόοδο την ανάπτυξη για ένα καλύτερο αύριο του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να κρατήσουμε όλοι μαζί ζωντανές τις ομάδες μας, ώστε αυτές να συνεχίσουν να δίνουν την διέξοδο Άθλησης & πολιτισμού των νέων της πόλης, των κωμοπόλεων και των χωριών μας.

Με Τιμή

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΙΧΑΗΛ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ»

Ελευθερία λόγου

Προηγούμενο άρθρο“Σαν κλέφτης” με συνοδεία περιπολικού πέρασε το μπλόκο του Νέστου ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φ.Καραλίδης
Επόμενο άρθροΤο ξέσπασμα των εγκλωβισμένων οδηγών στη Βουλγαρία – VIDEO