Μικτή θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνου Πεφάνη θα συμμετέχουν μόνον εμβολιασμένοι σύμβουλοι και οι υπόλοιποι διαδικτυακά. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο ή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το είχαμε πει από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι η επόμενη συνεδρίαση θα είναι μικτή, δηλαδή και δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης. Η νέα εγκύκλιος προβλέπει ότι μπορούν και σύμβουλοι που είναι εμβολιασμένοι να μην συμμετάσχουν διά ζώσης αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης. Έτσι θα πορευτούμε για την επόμενη συνεδρίαση. Στην Αλεξανδρούπολη, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε εκεί την προηγούμενη Τετάρτη, συμμετείχαν μόνο εμβολιασμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κι έγινε διά ζώσης. Δύο μέρες μετά διαγνώστηκε θετικός ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πλέον όλοι έκαναν ράπιντ τεστ για να διαπιστωθεί αν κάποιος άλλος μολύνθηκε ή όχι. Είναι μια διαδικασία δύσκολη όταν βρισκόμαστε πολλοί άνθρωποι σε κλειστό χώρο υπάρχουν κίνδυνοι. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί με τα πρωτόκολλα, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε ό,τι προβλέπεται για να μην κινδυνεύουμε. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να παίξουμε με την υγεία μας.

Για μένα διά ζώσης είναι καλύτερα, η τηλεδιάσκεψη είναι και κουραστική και πιο ανούσια, παρ’ όλα αυτά προβλέπει ο νόμος τις τηλεδιασκέψεις, η τεχνολογία το επιτρέπει, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας. Επομένως, βλέποντας και κάνοντας. Προς το παρόν η απόφαση είναι να προχωρήσουμε σε μικτή συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα»

ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Πρόσθεσε ότι «για το χώρο, όπως αποφασίσαμε, εφόσον οι σύμβουλοι θα είναι έως 19 άτομα, θα παραμείνουμε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο. Αυτό απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία, γι’ αυτό έχω ζητήσει πιστοποιητικά απ’ όλους τους συμβούλους. Αν είμαστε πάνω από 19 θα πάμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων. Τεχνικά είμαστε έτοιμοι. Αναλόγως του αριθμού συμμετεχόντων θα δηλώσουμε την αίθουσα».

Προηγούμενο άρθροΠαραμένει στο «κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας- Στο «πορτοκαλί» η Θάσος
Επόμενο άρθροΑναπόφευκτη η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και στην Καβάλα