Έργο 14,5 εκ. ευρώ και με το ΦΠΑ 18 εκ ευρώ θα κατασκευάσει η ΔΕΥΑΚ μετά από έκκριση του μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Απόστολο Χρόνη το δίκτυο που θα αντικατασταθεί είναι 192 χιλιομέτρων.

Για το εμβληματικό έργο του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Καβάλας, αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης», κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ Απόστολος Χρόνης.

“Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται μετά από τριάντα χρόνια , με τόσο μεγάλη χρηματοδότηση και τόσο μεγάλη έκταση που θα καταλάβει . Είναι πολύ σημαντικό γιατί ολοκληρώνεται όλο το δίκτυο της πόλης . Όλα τα υπάρχοντα δίκτυα θα ακυρωθούν και θα έχουμε μόνο καινούργιο. Από τα 10 εκ κυβικά που έρχονται στη πόλη στις δεξαμενές για υδροδότηση, από τα υδρόμετρα περνάνε μόνο τα 4,5 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει πως έχουμε διαρροές 5,5 εκατομμυρίων κυβικών.

Πρέπει να εξοικονομήσουμε υδάτινους πόρους¨” είπε ο κ Χρόνης, “γιατί η κλιματική αλλαγή ήδη μας έχει χτυπήσει την πόρτα και πολλές περιοχές υποφέρουν από λειψυδρία. Είναι ζήτημα αρχής οι πολίτες να έχουν καθαρό νερό από όλα τα δίκτυα που υπάρχουν στην πόλη. Μιλάμε για μια γιορτή της πόλης , που γυρίζει σελίδα στην ιστορία των δικτύων της. Αυτό είναι που ενόχλησε και πολλούς στους οποίους δεν άρεσε καθόλου”.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τα έργα λοιπόν ξεκίνησαν ήδη. “Μάλιστα μετά από σύμβαση που υπεγράφη το 2021 και ήδη ο εργολάβος δουλεύει σε δύο σημεία, ξεκινώντας από τα σπίτια του Βύρωνα και την περιοχή του Νοσοκομείου . Αυτό το έργο που έχει χωριστεί σε πέντε υποέργα θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια, γιατί καταλαμβάνει μεγάλη έκταση. Ξεκινάμε από την Νεάπολη, πάμε σε Άγιο Λουκά, Αγία Παρασκευή, Εμπορικό Κέντρο, στην Αγία Βαρβάρα και το Περιγιάλι. Θα έχουμε μέχρι και 4 συνεργεία μιας μεγάλης σοβαρής εταιρίας των Αθηνών που κατασκευάζει το έργο.

Σ ε αυτά τα δίκτυα θα έχουμε παράλληλες εργασίες και την συνεννόηση των δύο πλευρών έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ . Ιακωβίδης, με την ΔΕΔΑ και τους τρείς εργολάβους. Το μεγάλο πρόβλημα που θα υπάρχει στο κέντρο της πόλης , όταν περάσουμε από την οδό Βενιζέλου και θα κλείσει ο δρόμος και από τα δύο δίκτυα. Ο δρόμος εκεί θα κλείνει ανά τμήματα για να γίνουν οι εργασίες. Όμως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει όλους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ

Μάλιστα όπως εξήγησε ο ίδιος “Ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος , συνέβαλε ώστε να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες του έργου αυτού. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε το 55% των διαρροών, ούτε την ποιότητα ζωής των πολιτών , γι` αυτό ζητήσαμε από τον υπουργό , που βοήθησε πάρα πολύ για να μπει το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Από τη πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας και το ίδιο ισχύει και για τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές που βοηθάνε όπου μπορούνε.

Θα ωφεληθούν 31 χιλιάδες υδρόμετρα και αυτό είναι το παν.

ΟΛΟΙ

“Το έργο που εντάχθηκε είναι καθαρά της διοίκησης Μουριάδη και αυτό ενόχλησε την δημοτική σύμβουλο κ. Ιωσηφίδου. Όπως είπα χαρακτηριστικά , “Το έργο που είχε καταθέσει ο κ. Κουφατζής, ήταν της τάξης των 11 εκατομμυρίων , ενώ το δικό μας 14,580 εκ ευρώ. Αν ακολουθούσαμε αυτό που είχε καταθέσει ο κ. Κουφατζής δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τις δεξαμενές μας των οποίων το κόστος φτάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ. Η διοίκηση Μουριάδη είπε πως αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε απ το πρόγραμμα και όχι από τους δημότες μας. Αν συνεχίζαμε αυτό που είχε κάνει ο κ. Κουφατζής δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν πολλά σπίτια από όπου περνάει αυτή τη στιγμή νέο δίκτυο απο έξω και δεν έχουν συνδεθεί. Αυτό το έργο είναι της διοίκησης Μουριάδη. Θα συνδεθούν όλα τα σπίτια της Καβάλας γι αυτό και θα μπορέσουν να ακυρωθούν όλα τα παλιά δίκτυα.

Αυτό είναι και σε όποιον αρέσει. Λιποψυχία είναι για μένα, όταν παίρνει ένα τόσο μεγάλο έργο η πόλη που θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, κάποιοι άνθρωποι να μη χαίρονται και να μη λένε ένα μπράβο. Εμείς θα το γιορτάζουμε το έργο αυτό, ως έργο της διοίκησης Μουριάδη είτε αρέσει , είτε όχι”.

Η ΚΛΟΠΗ

Και πρόσθεσε πως «Με την λογική της κ Ιωσηφίδου , κλέψανε όλοι οι υπόλοιποι Δήμαρχοι το έργο του κ. Εριφυλλίδη, γιατί η μελέτη ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 2000. Όλοι οι μετέπειτα Δήμαρχοι εκείνη την μελέτη πήρανε σε τμήματα και τα χρησιμοποίησαν. Η μελέτη είναι μία. Στην ίδια μελέτη του κ. Αγγελούδη βασιστήκαμε όλοι, οπότε δεν έκλεψε κανείς από κανέναν τίποτα . Όλα ήταν δικά μας , βάλαμε τις υπόλοιπες παροχές και εμείς θα βάλουμε το καινούργιο δίκτυο στην πόλη, ακυρώνοντας το παλιό. Εκείνο που θέλουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Μικροψυχία λοιπόν είναι α μην χαίρεσαι με την χαρά της πόλης σου».

Προηγούμενο άρθροΜε καλό καιρό και ανοιξιάτικες συνθήκες φαίνεται ότι θα κυλήσει η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και το Σαββατοκύριακο
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου: Η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης