kavala-night-city-run-3-300x168

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 3ος αγώνας Kavala Night City Run που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα.
Πήραν μέρος 900 δρομείς, όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι 30 συμμετοχές αφορούσαν αθλητές από Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αγγλία και… Περού!
Ο αγώνας διεξήχθη εντός του αστικού ιστού, περνώντας από σημεία αναφοράς της πόλης όπως το Δημαρχείο, το λιμάνι, το Κάστρο, ο Φάρος και οι Καμάρες.

Οι δρομείς επέλεξαν τα συμμετέχουν στον αγώνα των 5 ή των 10 χιλιομέτρων. Ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία και μέσω των οδών Ομονοίας. Κύπρου, Βενιζέλου, κόμβου Φαλήρου έφθασαν μέχρι τη Ραψάνη. Εκεί οι αθλητές των 5 χιλιομέτρων έκαναν αναστροφή και οι υπόλοιποι έφθασαν μέχρι την Καλαμίτσα.
Κατά την επιστροφή ακολούθησαν την παραλιακή περίμετρο της πόλης, ανηφόρισαν προς το Φάρο και την παλιά πόλη της Καβάλας (συνοικία Παναγίας) για να τερματίσουν στην πλατεία Ελευθερίας.
Περίπου 3.000 άτομα βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να υποστηρίξουν τους δρομείς.
Συγχρόνως είχαν την δυνατότητα να δουν αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ) από αθλητές του ΑΣΕΑ Καβάλας, επίδειξη karate και ninjutsu, παρουσίαση Sh’Bam και Zumba.
Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, εμφανίστηκε στην Καβάλα η Κατερίνα Σολδάτου με επίδειξη Aerial Dance, με τη βοήθεια γερανού.
Μετάλλια απονεμήθηκαν στους δρομείς που πρώτευσαν ανά κατηγορία.
Στη διοργάνωση συνέβαλαν και 70 εθελοντές ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του τμήματος Τροχαίας Καβάλας.

Το Kavala Night City Run ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια ως μια προσπάθεια της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας να προωθήσει τον αθλητισμό και να προβάλλει την πόλη. Υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια».
Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα», του 1ου Ειδικού Σχολείου, ενώ θα βοηθηθούν οικογένειες με παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν ειδικά αναπηρικά αμαξίδια.

Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας

Προηγούμενο άρθροΣτελέχη της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο
Επόμενο άρθροΕπιστολή Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου για τις ζημιές