%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%b1

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας τρέχει μία σειρά έργων στην  παραλιακή  ζώνη του Λιμανιού της  Καβάλας.  Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Όπως τόνισε αρχικά «Πράγματι το πρόγραμμα συντηρήσεων είναι αυτό που τρέχει συνέχεια όσον αφορά την καθαριότητα, το πράσινο, τα βαψίματα σε κάγκελα, τοίχους, σε ιστούς και παράλληλα έχουμε μεγάλα και μικρά έργα.

Τα μεγάλα έργα είναι σε φάση ωρίμανσης, όπως για παράδειγμα το έργο στον προσήνεμο μώλο που είναι μέρος του σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας οπότε είμαστε σε φάση αναμονής για να μπορέσει να ξεκινήσει αυτό.

Είμαστε σε επαφή και μιλάμε συνεχώς με το Τμήμα Δημοσίων Εσόδων για το θέμα των αποθηκών των τελωνειακών  ώστε να περάσουν αυτές σε εμάς και να μεταφερθούμε εκεί για να προχωρήσει η διαδικασία της αξιοποίησης του κτηρίου επί της οδού Αβέρωφ και Εθνικής Αντίστασης».

ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ

Πρόσθεσε δε πως «Παράλληλα αναμένουμε την ένταξη στο Τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων την μελέτη που αφορά σε έργα στην Ιχθυόσκαλα ώστε να ξεκινήσουμε εκεί τη διαδικασία και να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός αλιευτικού καταφυγίου προκειμένου να περάσουμε εκεί με έργα και να πάνε εκεί τα σκάφη τα αλιευτικά ώστε να ξεμπλοκάρει το κεντρικό λιμάνι και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα τουριστικά σκάφη.

Αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία κενή θέση στις πλωτές εξέδρες.

Από τη μια αυτό είναι καλό αλλά δεν είναι καλό να απαντούμε αρνητικά σε έλληνες και αλλοδαπούς ότι δεν έχουμε πλέον άδειες θέσεις.

Αυτά είναι τα μεγάλα μας έργα, παράλληλα με την αξιοποίηση την περαιτέρω του μεγάλου μας λιμανιού. Να προσθέσω όμως επίσης  ότι είμαστε σε διαδικασίες για να τρέξουμε σε πρόγραμμα ανάπτυξης την κατασκευή χώρου για αλιευτικά σκάφη στην παλιά σκάλα της Κεραμωτής».

ΤΑ  ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Αναφορικά με παράπονα του Δήμου Νέστου για την ασφάλεια του λιμανιού της Κεραμωτής ο ίδιος τόνισε  ότι  «Κάνουμε συνέχεια επαφές με το Δήμο Νέστου και αυτή την στιγμή κάνουμε ένα έργο συντήρησης κρηπιδωμάτων το οποίο μέσα στη εβδομάδα θα τελειώσει. Μικρά και μεγάλα έργα γίνονται στο λιμάνι της Κεραμωτής. Το μεγάλο παράπονο βέβαια των επιχειρηματιών της Κεραμωτής είναι ότι γίνονται πολλά και τακτικά δρομολόγια προς την Θάσο με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να καθίσουν οι πολίτες στα καταστήματά τους.

Θεωρώ ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους και για εμένα είναι θέμα και αυτό της έλευσης των βαρέων οχημάτων. Μαζί με τον Δήμο Νέστου κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να περάσουν τα βαρέα οχήματα  στο εμπορικό μας λιμάνι.

Είναι ένα σωστό αίτημα και όπως είπα έχει μπει πλέον σε άλλη βάση οπότε ευελπιστώ να έχουμε λύση».

ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μικρά έργα. «Κάνουμε και μικρά έργα, όπως το πολυεπίπεδο στην παραλία, το οποίο βλέπαμε ότι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή μια και χρησιμοποιείται ήδη από πολύ κόσμο.

Ήταν κάτι που χρειαζόταν ενώ κάνουμε έργα στην Εθνικής Αντίστασης στα πλαίσια των παρεμβάσεων της στάθμευσης. Θα υπάρξει και πολύ μεγάλη αναβάθμιση της οδού. Άλλα αν θέλει κάποιος να περάσει απέναντι δεν θα βρει άκρη και πρέπει να κάνουμε χώρο για τον άνθρωπο και όχι μόνο για τα αυτοκίνητα να παλεύουμε.

Για αυτό θα κάνουμε ράμπες, διαβάσεις και άλλα πράγματα, θα κάνουμε χώρους φορτοεκφόρτωσης και διαγραμμίσεις. Μετά το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε γιατί δεν θέλουμε έργα μέσα στο καλοκαίρι.

Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα των συντηρήσεων μετά την καλοκαιρινή σεζόν. Προσπαθούμε να ωριμάσουμε και έργο ανάπλασης τμήματος της χερσαίας ζώνης επί της Αβέρωφ οπότε θα συνεχίσουμε από Σεπτέμβριο» σχολίασε.

ΦΑΡΟΣ

Αναφορικά με τον ΦΑΡΟ τόνισε ότι  «Θα κάνουμε και εκεί παρέμβαση, όχι όμως μέσα στο καλοκαίρι. Η Πολεοδομία έκρινε ότι πρέπει να κάνουμε παρέμβαση για να είναι ασφαλής 100%.

Δυστυχώς εμείς προσπαθήσαμε πάρα πολύ να πείσουμε την Υπηρεσία Φάρων για να κάνουμε εκεί και να γίνει κάτι καλαίσθητο. Δυστυχώς ενώ κάναμε μελέτη σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, αλλά η Υπηρεσία Φάρων απάντησε αρνητικά.

Εκεί θέλουν συγκεκριμένα σχέδια και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κάτι άλλο. Θα κάνουμε μια προσπάθεια αλλά από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. Όλα αυτά όμως μετά τον Σεπτέμβριο.

Για αυτό και κάναμε μελέτη και προσπαθήσαμε. Τώρα θα δούμε αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό από την πλευρά μας. Έτσι και αλλιώς η περιοχή αναβαθμίσθηκε τα τελευταία χρόνια. Βάλαμε φωτισμό, παγκάκια, ωστόσο το θέμα του φάρου παραμένει και από τον Σεπτέμβριο θα το ξαναδούμε».

Προηγούμενο άρθροΜ. Παπαδόπουλος: Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας: ένα ακόμη εμπόδιο μπροστά μας
Επόμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Ναυτικό Συνέδριο στην Καβάλα