dipethe-festival

Αφιερωμένο στην  Καβάλα είναι το φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων που ξεκινά στις 7 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου. Η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά σημείωσε ότι φέτος ο Δήμος Καβάλας συμπλήρωσε 100 χρόνια από της ιδρύσεως του και ως εκ τούτου το Φεστιβάλ θα έχει έντονες αναφορές στην Καβάλα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό. Άλλωστε το Φεστιβάλ Φιλίππων είναι αφιερωμένο στην Καβάλα. Να θυμίσουμε ότι φέτος κλείνουμε τα 100 χρόνια από την σύσταση του Δήμου Καβάλας ως νομικό πρόσωπο.

Έτσι λοιπόν έχουμε το Φεστιβάλ Φιλίππων, που είναι ένας παλιός θεσμός, ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ που υπάρχουν στην Ελλάδα και πλέον οι αναφορές σε αυτό έχουν ξεπεράσει τα σύνορα του Δήμου Καβάλας και έχουν περάσει και σε άλλες περιοχές.

Φέτος, όπως έχει ειπωθεί άλλωστε, υπάρχει ένα πάρα πολύ πλούσιο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι αυτό το Φεστιβάλ αποτελεί τον πολιτιστικό μας πνεύμονα.

Και το λέω αυτό διότι μιλάμε για ένα από τα πιο παλαιά Φεστιβάλ που λειτουργούν στην Ελλάδα. Άλλωστε μιλάμε για ένα πολύ δυνατό εργαλείο για την πολιτιστική μας ανάπτυξη και άλλωστε ήταν και η υποδομή για την πολιτιστική ανάπτυξη μας.

Διότι το κυρίως μέρος του Φεστιβάλ διεξάγεται σε έναν χώρο αρχαιολογικής και πολιτιστικής σημασίας, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων που έχει ήδη ενταχθεί στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ».

ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Φέτος λοιπόν έχει ποικίλες παραστάσεις και δύο συναυλίες στο Ασημακοπούλου, αλλά και θεατρική παράσταση στο Καρνάγιο, όπως επίσης και 30 πολιτιστικά γεγονότα συνολικά, 19 θεατρικές παραστάσεις από πανελλαδικής εμβέλειας σχήματα, αναγνωρισμένα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό…. Αλλά και εκθέσεις, και η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που θα ανέβει για πρώτη φορά στην μικρή Επίδαυρο στις 7 Ιουλίου.

Μάλιστα ήδη η συνονόματη σκηνοθέτης κ. Χιώτη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών θα ανεβάσουν τις ΧΟΗΦΟΡΕΣ του Αισχύλου. Όλες οι πρόβες γίνονται στις Κρηνίδες, όπου οι συντελεστές γνωρίζουν εκεί καλά το μέρος, μένουν εκεί και ετοιμάζονται.

 

Αμέσως μετά τις 7 Ιουλίου θα έρθουν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και έχει εδραιωθεί η προσπάθεια. Θα ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον Θοδωρή Γκόνη, τον καλλιτεχνικό μας διευθυντή, ο οποίος έχει όλη την ευθύνη για αυτή τη διοργάνωση. Πραγματικά συνδράμει στο να εδραιωθεί η ταυτότητά μας και ο χώρος άλλωστε είναι πρόσκληση για δημιουργία» κατέληξε ευχόμενη να έχουμε ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι.

Προηγούμενο άρθροΜαρία Φραντζεσκάκη: Είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Επόμενο άρθροΣυγκεκριμένη η διαδικασία για την εισφορά σε χρήμα στους οικοπεδούχους στο Περιγιάλι