Τη χρηματοδότηση τριών έργων ύδρευσης στους Δήμους Νέστου και Καβάλας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας συνολικού ύψους 4,7 εκ. € περίπου. Συγκεκριμένα:
Α. Δήμος Νέστου – 3,7 εκ. €

Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια στο Δήμο Νέστου ξεπερνούν τα 3,7 εκ. €, για δύο έργα που θα εκτελέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου.
Το πρώτο έργο χρηματοδοτείται με 2,22 εκ. € και έχει σκοπό την αντικατάσταση των αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κεραμωτής και του Χαϊδευτού με ένα νέο σύστημα σωληνώσεων σύγχρονων προδιαγραφών, συνολικού μήκους 20,5 χιλιομέτρων.

Το δεύτερο έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 1,5 εκ. € και έχει σκοπό την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας στο δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Χρυσούπολης και Κεραμωτής για την ηλεκτρονική παρακολούθηση και ανίχνευση των διαρροών του δικτύου.
Β. Δήμος Καβάλας – 935.000 €

Το έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο Δήμο Καβάλας θα υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑΚ. Πρόκειται για την κατασκευή σύγχρονου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Ζυγός της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, συνολικού μήκους 16,4 χιλιομέτρων.
Με αφορμή την ένταξη των τριών αυτών έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος μετέβη στην έδρα του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Ενέργειας κ. Χρήστο Γάκη και τον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας σε θέματα Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο.

Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Δ.Ε. Κεραμωτής κ. Δημήτρη Βλάχου, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Κωνσταντίνου Χιώτη, Έργων κ. Γιώργου Κιοτζένη, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Αλέξανδρου Πουταχίδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κεραμωτής κ. Παναγιώτη Δουκαλιάνου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ιορδανίδη, του Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κωνσταντίνου Κάλφα και στελεχών του Δήμου Νέστου.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου για τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου στο Βερούλειο Στάδιο
Επόμενο άρθροΝέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ – Όλες οι αλλαγές