Κανονικά λειτουργεί το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας με την διεξαγωγή όλων των δικών. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως δεν υπάρχουν προβλήματα ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η χρονιά ξεκίνησε με την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε πολύ καλά. Υπάρχει έλεγχος εισόδου στα δικαστήρια για όλο τον κόσμο, πιστοποιητικά εμβολιασμού, rapid τεστ, μοριακά, πιστοποιητικά νόσησης. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποια δυσλειτουργία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο κρούσμα από τη μέρα που ανοίξαμε. Είμαστε σε καλό δρόμο. Τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης. Παίζει ρόλο ότι δεν έχουμε μεγάλη κίνηση στα δικαστήρια σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και δεν υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες. Ελπίζουμε να πάμε έτσι και το επόμενο χρονικό διάστημα».

ΛΙΓΕΣ ΔΙΚΕΣ

Για τις δίκες είπε ότι «δεν είναι τόσες όσες στο παρελθόν. Κάθε χρόνο ο όγκος των υποθέσεων μειώνεται. Είναι πολλά τα προβλήματα, οι οικονομικές δυσκολίες τεράστιες και ο κόσμος για να πάει στα δικαστήρια πρέπει να έχει ένα χρηματικό ποσό τέτοιο που δύσκολα διαθέτει. Αυτό δυσκολεύει γενικά την απονομή της Δικαιοσύνης. Έχει μειωθεί η δουλειά και για μας, κυρίως οι νέοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα αλλά και οι παλιότεροι.

Προσπαθούμε σαν Δικηγορικός Σύλλογος να επιλύουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται καθημερινά και να δίνουμε λύσεις στα γενικότερα που απασχολούν τον κλάδο. Έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων, νέους κώδικες κ.ο.κ. Από άποψη υγείας είμαστε καλά, αλλά επαγγελματικά πολύ δύσκολα».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τις εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας είπε ότι «θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου οι επαναληπτικές αν χρειαστούν. Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου είναι η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων προέδρου και συμβούλων. Η εκλογή του προέδρου γίνεται χωριστά και υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο συμβούλων. Υπάρχει ενδιαφέρον από 12 συμβούλους για να θέσουν υποψηφιότητα. Έχω καταθέσει κι εγώ τη δική μου για την προεδρεία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: 30 επιπλέον οργανικές θέσεις στο Λιμεναρχείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΛύνεται οριστικά το πρόβλημα με τον αγωγό στην οδό Νοταρά, στα Πεντακόσια