karasavvoglou-8-2018-800x445

Με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο έγιναν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των καθαριστριών ορισμένου χρόνου στο Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με τον  Διοικητή του κ. Αναστάσιο Καρασαββόγλου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «κατ’ αρχήν πρέπει να δούμε ποια τοπικά δημοσιεύματα ήταν αυτά, από πού προέρχονται και πώς επιχειρηματολογούν. Διότι υπάρχει ένα ζήτημα και για την προέλευση αυτών των δημοσιευμάτων. Επί της ουσίας, όμως, έχω να πω ότι εμείς λειτουργήσαμε απολύτως στο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και αποτυπώθηκε στην Προκήρυξη. Λειτουργήσαμε πάντα σε συνεννόηση με το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Κάθε φορά που είχαμε ζητήματα και ερωτήματα, απευθυνόμασταν και μιλούσαμε με αυτούς προκειμένου να μας καθοδηγήσουν. Πρώτη φόρα γίνεται αυτή η διαδικασία στο Νοσοκομείο. Είχαμε και τη νομική υποστήριξη ενός νομικού από την Καβάλα ο οποίος ξέρει αυτά τα ζητήματα χαρτί και καλαμάρι. Επομένως, προσέξαμε στην κυριολεξία πάρα πολύ. Και είμαι περισσότερο από βέβαιος. Ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γραμμένος πήγε στον Εισαγγελέα δεν σημαίνει ότι υπάρχει και ζήτημα. Θα το δει ο Εισαγγελέας και η άποψή μου είναι ότι δεν θα προκύψει τίποτε απολύτως μεμπτό».

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΛΑΘΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Θέλω να πω το εξής: Όταν εμείς είδαμε τις 550 αιτήσεις που κατατέθηκαν για την καθαριότητα και τη σίτιση, δουλέψαμε μέρα- νύχτα για μία εβδομάδα. Η Τριμελής Επιτροπή, οι εργαζόμενο στο Νοσοκομείο, δούλευαν μέρα- νύχτα, για να κάνουν ακριβώς τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν. Άνθρωποι είναι αυτοί και υποπίπτουν και σε λάθη. Πραγματικά, παρά την προσοχή και την εξαντλητική δουλειά, μας διέφυγε ένα λάθος στο τέλος. Ήταν τρεις υποψήφιοι που είχαν φακέλους άρτιους, άψογους και έπρεπε να πάρουν τα μόρια που τους αναλογούν. Μας διέφυγε και δεν το κάναμε εμείς. Αναρτήσαμε τους πίνακες και μέσα σε μισή ώρα εμείς διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ζήτημα και διορθώσαμε αυτό το λάθος, διορθώσαμε τους πίνακες δίνοντας σ’ αυτούς τους τρεις ανθρώπους τα μόρια που έτσι κι αλλιώς δικαιούνταν. Με αποτέλεσμα οι τρεις τελευταίοι της λίστας να βρεθούν εκτός. Αυτό, λοιπόν, είναι το ζήτημα που ανέδειξαν κάποιοι και θεωρούν ότι υπήρξε παρέμβαση από εμάς και κάναμε παιχνίδια για να βάλουμε αυτούς μέσα. Δικό μας λάθος ήταν αυτό, εμείς το διορθώσαμε μέσα σε μισή ώρα και από ‘κει και πέρα τα πράγματα πάνε κανονικά.

Πρέπει να πω, επίσης, ότι ζητήθηκε από ένα μέλος του Δ.Σ. να ακυρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Φυσικά το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου απέρριψε κατά πλειοψηφία αυτήν την πρόταση. Εάν υπάρχουν –εκτιμούν οι ίδιοι οι δυνητικοί εργαζόμενοι- ζητήματα, εμείς οι ίδιοι τους προτρέπουμε να μπουν σε μία διαδικασία υποβολής ένστασης. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη διαδικασία από ‘δω και πέρα. Έχει ολοκληρωθεί η δική μας δουλειά, έχουμε αποστείλει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού τους προσωρινούς πίνακες. Το ΑΣΕΠ από ‘δω και πέρα θα κάτσει και θα δει τους πίνακες, τη μοριοδότηση κλπ, και αυτό τελικά θα προχωρήσει στην ανάρτηση των τελικών πινάκων. Όπως, επίσης, είναι αυτό το όργανο που θα δει τις ενστάσεις, αν και εφόσον υποβληθούν. Άρα, λοιπόν, κανένα ζήτημα. Αν υπάρχουν θέματα δεν έχουν παρά οι ενδιαφερόμενοι να προσφύγουν με μία ηλεκτρονική αίτηση –τους ενημερώσαμε γι’ αυτό κι εμείς οι ίδιοι- στο ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ θα ζητήσει από εμάς τους φακέλους, τα στοιχεία κλπ για να τους ενδιαφερόμενους που θα μπουν στη διαδικασία της ένστασης, αυτό θα αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την ένσταση και αυτό τελικά θα εκδώσει τους τελικούς πίνακες. Επομένως, από ‘δω και πέρα δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας, την κάναμε άριστα κι όλα τα γύρω που λέγονται από κάποιους δεν θέλω να τα χαρακτηρίσω».

ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ

Για τη διαδικασία αξιολόγησης των 6 υποψηφίων για το Ογκολογικό, είπε ότι «συνεδρίασε για πρώτη φορά το Σώμα, είδες τους φακέλους. Εύχομαι κι εγώ να περπατήσει γρήγορα. Εν τω μεταξύ έχω την ενημέρωση ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τον δεύτερο επικουρικό ογκολόγο για να ενισχύσουμε το τμήμα. Μάλλον μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη θα έχουμε και περισσότερες μέρες τον Ογκολόγο  κ. Κασαράκη από τη μία που τον έχουμε τώρα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε εντάξει απέναντι στους ασθενείς».

Προηγούμενο άρθροΜ.Καπέτης: Χωρίς χρηματοδότηση και μελέτες το απαραίτητο έργο ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού
Επόμενο άρθροΤσακαλώτος: Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη – Θα παραμείνει σε ισχύ η πλειοψηφία των διατάξεων