Σε διαμάχη βρίσκονται τα 6 Επιμελητήρια της Περιφέρειας με την εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη τα Επιμελητήρια διαφωνούν με την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και προσέφυγαν αρμοδίως. Ο Αντιπεριφερειάρχης συμπλήρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα Επιμελητήρια οπισθοχώρησαν και αποφασίστηκε να γίνουν προσλήψεις 50 αξιολογητών για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο ΔΕΣΜΟΣ είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια. Δυστυχώς, ενώ πάρθηκε μια απόφαση τον Αύγουστο του 2020 που το περιφερειακό συμβούλιο όρισε να συμμετέχουν στο Δ.Σ. μόνο μέλη της πλειοψηφίας, η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο κ. Τοψίδης και ο κ. Κατσιμίγας προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, ώστε να συμμετάσχουν και μέλη της αντιπολίτευσης, δηλαδή τα 3.5 από τη διοίκηση και τα 2/5 από την αντιπολίτευση. Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή, προσέφυγαν στο άρθρο 18 της Αποκεντρωμένης όπου κι εκεί δικαιωθήκαμε. Υπήρξε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, στο εφετείο της Κομοτηνής, όπου με προσωρινή διαταγή κρίθηκε ότι καλώς πάρθηκε η απόφαση από το περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να ξεκινήσουν τα Επιμελητήρια αγώνα κατά του ΔΕΣΜΟΥ, της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, με συνέπεια όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από τότε που εξήγγειλε ο περιφερειάρχης το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, να μπλοκάρει τις διαδικασίες και κυρίως να μην συνεδριάζει το Δ.Σ. του ΔΕΣΜΟΥ, με συνέπεια να μην προχωράει η διαδικασία.

Τελικά, την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως τα Επιμελητήρια κατάλαβαν ότι αυτή η κόντρα δεν οδηγεί πουθενά. Στόχος όλων είναι να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που πλήγηκαν από τον κορωνοϊό. Τελικά αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Δ.Σ. όπου ορίστηκε αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκε να προσλάβουμε εξωτερικούς συνεργάτες για το ΔΕΣΜΟ διότι με το παρόν προσωπικό δεν μπορεί να εξετάσει και να αξιολογήσει 24 χιλιάδες αιτήσεις. Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις περίπου 50 αξιολογητών για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Εν κατακλείδι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να εισπράξουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι επιχειρήσεις το ποσό που δικαιούνται».

Τέλος, για τη Θάσο είπε ότι ξεκίνησε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά την ανακατασκευή οχετού στην Καλλιράχη, με προϋπολογισμό 150 χιλιάδες ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΣυντήρηση των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ στον Ζυγό και το Λυκόστομο
Επόμενο άρθροΤα κενά και τα νέα ρουσφέτια στο εγχείρημα του εμβολιασμού πυροδοτούν νέα παρέμβαση Μητσοτάκη