Ποσό 3 εκ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Παγγαίου για μία σειρά έργων όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μποσμπότης.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ για την κατασκευή του έργου «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου του Δήμου Παγγαίου». Το περιμέναμε το πακέτο με μεγάλη λαχτάρα και προσμονή.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στις 7 Απριλίου 2022 και περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:

Επανάχρηση του κτιρίου της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Ελευθερούπολης

Προϋπολογισμός: 1.005.000 ευρώ

Διαμόρφωση και αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Περάμου

Προϋπολογισμός: 475.000 ευρώ. Είναι ένα έργο που είχε πέσει σε τέλμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ήταν αυτό το κτήριο στην είσοδο της Ν. Περάμου που επί Δημαρχίας Χρυσανίδη ξεκίνησε και δεν είχε τελειώσει ποτέ. Εμείς όμως προχωράμε.

Παρεμβάσεις αναπλάσεων στο κέντρο της Ελευθερούπολης

Προϋπολογισμός: 850.000 ευρώ

Ανάπλαση οδών στη Νέα Πέραμο πλησίον των ΚΑΑΥ

Προϋπολογισμός: 670.000 ευρώ. Εκεί πάμε σε τάξη και αρχή και υλοποιείται το όραμα να υπάρχει πεζοδρόμηση και να μπορεί κάποιος να περπατήσει από τα Κάστρα μέχρι το Λιμάνι της Ν. Περάμου. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και βέβαια έχουμε και πεζοδρομήσεις στην Ελευθερούπολη”.

Η ΛΕΣΧΗ

Ο ίδιος βέβαια στάθηκε ιδιαίτερα στο γενικευμένο όπως το αποκαλεί “λίφτινγκ” που θα γίνει στο κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών στην Ελευθερούπολη. “Μιλάμε για ένα εμβληματικό πράγματι κτήριο στο κέντρο της πόλης και θα αλλάξει την μορφή όλης της πλατείας Αγίου Νικολάου αλλά και της περιοχής και θα γίνει εκεί πλήρης ανακατασκευή του κτηρίου.

Στο ημιυπόγειο εξάλλου θα υπάρξουν γραφεία και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, ενώ στον κυρίως χώρο θα δημιουργηθούν δύο αίθουσες για εκδηλώσεις οι οποίες θα μπορούν να χωρίζουν αν χρειάζεται ή να μεγαλώνουν. Στο δώμα, εκεί που υπάρχει μια πολύ ωραία ταράτσα, απλά θα δημιουργηθεί χώρος αναψυχής και πιστεύω ότι μόλις ολοκληρωθεί το πακέτο των έργων, θα έχουμε μια εστία πολιτισμού, ακριβώς ένα έργο που θα το χαρούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στην ερώτηση αν μπορούν να δοθούν χρονοδιαγράμματα ο ίδιος σχολίασε ότι ”Όταν μιλάμε για δημόσια έργα και επειδή υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τήρηση αυστηρή, Μπορεί να γίνει μια ένταση για παράδειγμα από έναν μειοδότη και το έργο να πάει πίσω. Απλά αυτό που κατάφερε ο Δήμος Παγγαίου μέχρι τώρα ήταν πολύ μεγάλο. Γιατί από το 2018 κατάφερε να παραχωρηθεί το κτήριο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έναντι τιμήματος βέβαια που φτάνει στο 5% της αντικειμενικής αξίας του κτηρίου. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Λέσχη Αξιωματικών μετά και την παραχώρηση από τον στρατό υπό του τότε υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου έγινε η παραχώρηση και εμείς προχωράμε τώρα στην περαιτέρω αξιοποίησή του. Από εδώ και πέρα το νερό μπαίνει στο αυλάκι και η Λέσχη θα είναι νέα και ωραία στο κέντρο της πόλης” τόνισε.

Προηγούμενο άρθρο“Στόχος μας η εξωστρέφεια και στον τομέα της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας” τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας
Επόμενο άρθρο“Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ενέργειας και στην χώρα μας” δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Χρήστος Γάκης