Την τελική ευθεία παίρνει ο δρόμος σύνδεσης της Καβάλας με το φυσικό αέριο, μετά και τη χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι μια διαδικασία η οποία, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, οδηγείται, όπως φαίνεται, σε αίσιο τέλος και σε αυτό τη δική του «σφραγίδα» έχει βάλει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Νοέμβριο του 2019, ο κ. Λαζαρίδης απευθύνθηκε στη ΔΕΔΑ, αναζητώντας τις προοπτικές σύνδεσης του οικιακού φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Εκεί έμαθε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ δεν είχαν δημοπρατήσει το απαραίτητο έργο που πρέπει να προηγηθεί, την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό, καθώς αυτός προγραμματιζόταν να δημοπρατηθεί το 2023!

Άμεσα ο κ. Λαζαρίδης ξεκίνησε μια σειρά επαφών με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχηΚαβάλας Κ. Αντωνιάδη.

Παράλληλα, έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα με την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα στην Κομοτηνή, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε, όπως διαβεβαίωσε αυτός τον κ. Λαζαρίδη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν οριστική η απόφαση για άμεση δημοπράτηση του έργου, εξέλιξη την οποία ο Βουλευτής κοινοποίησε στην τοπική κοινωνία.

Πλέον, παρά τις μικρές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου ξεκινούν και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023.

Προηγούμενο άρθροΗ TUI προχώρησε σε επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων από τη Βρετανία, μέσα και η Θάσος
Επόμενο άρθροΣοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με την κινητικότητα των υπαλλήλων του