Με δυσκολία πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση των μαθητών και των καθηγητών του 5ου Λυκείου Καβάλας το πρωί της Τρίτης, 8/1 της πρώτης μέρας λειτουργίας του σχολείου για τη νέα χρονιά. Αιτία, ο πάγος που υπήρχε τόσο στο δρόμο για το σχολείο όσο και στην αυλή του.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια του σχολείου και μέλος της ΕΛΜΕ, Ελένη Σακαλή το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές αναγκάστηκε να σταματήσει στη γέφυρα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πρέπει να κάνουν μία διαδρομή στην οποία αρκετά σημεία της ήταν παγωμένα. Σημείωσε μάλιστα ότι το αυτοκίνητο ενός γονέα βγήκε από το δρόμο λόγω ολισθηρότητας.

Η κ. Σακαλή, μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας σημείωσε τις «οχλήσεις» της διεύθυνσης του σχολείου για τον καθαρισμό του, τονίζοντας ότι η αρμόδια διεύθυνση απάντησε με ύφος «προσβλητικό και προκλητικό». Μάλιστα, όταν ζητήθηκε να καθαριστεί το πάρκινγκ, χώρος στον οποίο εκτός των άλλων τα λεωφορεία φέρνουν τους μαθητές στο σχολείο και κάνουν αναστροφή, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι «δεν είναι δική μας δουλειά».

«Αν ζητούσαμε το κλείσιμο του σχολείου θα μας έλεγαν ότι δεν θέλουμε να δουλέψουμε» σημείωσε προσθέτοντας ότι ο δήμος έπρεπε να πάρει πρωτοβουλίες και εξέφρασε την έντονη δυσφορία των καθηγητών για την αδιαφορία των υπεύθυνων του δήμου Καβάλας «για την υγεία και την ακεραιότητα των μαθητών».

Ενήμερος για τα προβλήματα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος ο οποίος μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας σημείωσε ότι υπήρχε επαφή με τη διευθύντρια του Λυκείου και ότι στάλθηκε δύο φορές αλατιέρα του δήμου με σκοπό να καθαριστεί ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο. Τόνισε μάλιστα ότι χθες, μετά από παρέμβαση του  στάλθηκε και η μεγάλη αλατιέρα η οποία έριξε αλάτι τόσο στο δρόμο, όσο και στην αυλή του σχολείου.

«Υπάρχουν πολλές σχολικές μονάδες που χρήζουν της άμεσης παρέμβασης και με το προσωπικό που διαθέτουμε, από το πρώτο σημείο που έπεσε χιόνι μέχρι σήμερα το πρωί είμαστε επί ποδός για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» είπε συμπληρώνοντας ότι το θέμα του 5ου Λυκείου είναι μεμονωμένο πρόβλημα «και αν δεν αντιμετωπίστηκε δεν είναι στη δικαιοδοσία που έχει ο καθένας».

Φωτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία στο Δήμο Παγγαίου και την Τετάρτη
Επόμενο άρθροΚλειστά όλα τα σχολεία στη Θάσο