Στο προηγούμενο ωράριό τους επέστρεψαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας οπόταν η έναρξή τους είναι 7 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύη κ. Φιλήμονα Ξουλόγη πλέον η λειτουργία τους είναι άψογη.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ανοίξαμε 1 Σεπτεμβρίου τους Παιδικούς και ήμασταν από τους λίγους δήμους που το καταφέραμε. Με την τελευταία οδηγία του ΕΟΔΥ δεν μπορούσε να καλυφθεί το ωράριο σαν πλήρες κι όπως είχαμε υποσχεθεί θα δινόταν λύση μέσα στον Σεπτέμβριο. Βρήκαμε τον τρόπο, με το που ήρθε η πρώτη κοινωφελής και με τη συνδρομή των εργαζομένων που οικιοθελώς πρότειναν να δουλεύουν λίγο παραπάνω για να εξυπηρετούμε όλους τους γονείς, από την Τετάρτη το ωράριο είναι πλήρες. Ξεκινάμε στις 7 το πρωί και τελειώνουμε στις 4 το απόγευμα, με όλους τους κανόνες και τα μέτρα που προβλέπονται».

ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Για τη λειτουργία των Παιδικών σταθμών γενικά είπε ότι «για τα παιδάκια ο Σεπτέμβριος είναι μήνας προσαρμογής, αυτό ισχύει κάθε χρόνο. Τα πολύ μικρά προσαρμόζονται σιγά- σιγά, μέρα με τη μέρα όλο και καλύτερα. Τα μεγαλύτερα είναι σε μια σειρά. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα. Το προσωπικό μας είναι πάρα πολύ εκπαιδευμένο. Πιστεύω ότι όλα είναι αυτήν τη στιγμή σε ένα εξαιρετικό επίπεδο και χωρίς να έχει μείνει κανένα παιδάκι εκτός βρεφονηπιακών. Έχουν απορροφηθεί όλα.

Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική στα παιδιά αλλά είναι σε όλο το προσωπικό. Γίνεται θερμομέτρηση πριν μπούνε και όταν φεύγουν, υπάρχει χώρος αν τυχόν προκύψει κάποιο κρούσμα, υπάρχει σε κάθε δομή ο υπεύθυνος να διαχειριστεί τέτοια περίπτωση, για επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης».

Πρόσθεσε ότι «αν τυχόν δημιουργήθηκε πρόβλημα σε κάποιους γονείς γι’ αυτό το 20ήμερο οφείλω να ζητήσω συγνώμη, αλλά να καταλάβουν ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας όταν η οδηγία έρχεται 31 Αυγούστου ενώ εμείς είχαμε προγραμματίσει πώς θα λειτουργούσαμε. Χρειάστηκε ένα 20ήμερο για να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα, να κάνουμε κάποιες αλλαγές για να έχουμε πάλι στο κανονικό ωράριο».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: “Έσχατη λύση το lockdown” – Ποια είναι τα επόμενα μέτρα που θα ακολουθήσουν
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι δωρεάν μαστογραφίες απο τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν.Καβάλας