Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 η 108η επέτειος απελευθέρωσης της Ελευθερούπολης από τους Οθωμανούς (17 Οκτωβρίου 1912).


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της ενορίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφερόμενος στο μεγάλο έργο του σημερινού τιμώμενου Αγίου της Εκκλησίας μας Ευαγγελιστού Λουκά.


Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως, παρουσία όλων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, τους Βουλευτές τους Νομού Καβάλαςκ. Ιωάννη Πασχαλίδη, κ. Μακάριο Λαζαρίδη και κα. Τάνια Ελευθεριάδου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής Νομού Καβάλας κ. Ανδρέα Καραγιώργη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ελευθερούπολης κ. Παντελεήμονα Γεωργιάδη, τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης (MLRS) κ. Γρηγόριο Γκίζα, τον Πρόεδρο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Παγγαίου και τους Διευθυντάς των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημοσιογράφος – Ιστορικός κ. Αριστείδης Μεντίζης, ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό και εμπνευσμένο λόγο στο ιστορικό γεγονός της επετείου.
Στην Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία εκτός από το πλήθος κατοίκων της πόλεως έδωσαν το παρόν και αντιπροσωπείες από όλα τα Σχολεία της πόλεως με τις σημαίες των.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 438 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι σε ένα 24ωρο
Επόμενο άρθροΣυλληπητήρια δήλωση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για τον θάνατο του Πέτρου Ζουμπουλάκη