Με εξαιρετικά καλό καιρό και ανοιξιάτικες συνθήκες φαίνεται ότι θα κυλήσει η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και το Σαββατοκύριακο αφού αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά αύριο 25/3 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός ενώ προς το απόγευμα θα σχηματιστούν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα του Νομού με έμφαση τα ορεινά.

Η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές της στα παράκτια θα κυμανθεί από 2 έως 6°C με τις χαμηλότερες τιμές να σημειώνονται σε περιοχές με επίπεδο ανάγλυφο, μακριά από ορεινούς όγκους (πχ Τούζλα & Κεραμωτή), στα πεδινά ηπειρωτικά από -1 έως 3°C με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο εσωτερικό των κλειστών κάμπων ενώ τέλος στα ορεινά από -2 έως 4°C με τις χαμηλότερες τιμές εντός οροπεδίων όπως είναι η Λεκάνη.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στα παράκτια τμήματα από 14 έως 17°C, στα πεδινά ηπειρωτικά από 17 έως 20°C ενώ στα ορεινά από 14 έως 18°C ανάλογα την περιοχή.

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα παράκτια και ορεινότερα τμήματα.

Την Κυριακή αρχικά αναμένεται αίθριος κατά βάση καιρός ωστόσο από τις απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις προερχόμενες από τα νοτιοδυτικά οι οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από μικρά ποσοστά αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς κατά βάση, από μεταβλητές διευθύνσεις. Τις βραδινές-πρωινές ώρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ενώ κατά το υπόλοιπο της ημέρας γενικά από νότιες (θαλάσσια αύρα).

Να σημειωθεί ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε πρόσκαιρη ενίσχυση των Α-ΒΑ ανέμων στο ανατολικό κομμάτι του Νομού και ειδικότερα στο Α-ΝΑ τμήμα της Θάσου. Τέλος, το μεσημέρι του Σαββάτου δεν αποκλείεται η ένταση της θαλάσσιας αύρας να φτάσει τοπικά τα 4-5 μποφόρ στα παράκτια τμήματα.

https://www.meteokav.gr/

Kavala Post proininews.gr – Πρωινή Εφημερίδα KavalaNews.GR Η Φωνή της Καβάλας Citypedia.gr – Kavala kavalapoint.gr Nownews.gr ENA Channel Center TV

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στην υπογραφή συμφωνίας για τις Φρεγάτες “Belharra” και τα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale”.
Επόμενο άρθρο“Μικροψυχία λοιπόν είναι ν α μην χαίρεσαι με την χαρά της πόλης σου” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης