%ce%b8%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-1

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις  11 το πρωί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» πραγματοποίησε  την καθιερωμένη γιορτή της κοπής της βασιλόπιτας.

Στο πλαίσιο της έγινε  απολογισμός των δράσεων της Θ.Ε.Κ. για τη χρονιά που πέρασε και παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά. Η εκδήλωση  πλαισιώθηκε με χορούς και τραγούδια από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Συγκεκριμένα η  Θασιακή  έκοψε την πρωτοχρονιάτική της πίτα, σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από τον απολογισμό των πεταγμένων της χρονιάς που έφυγε και το σχεδιασμό των δράσεων του συλλόγου για τη χρονιά που αρχίζει. Παράλληλα, για μια ακόμα φορά η κοπή της βασιλόπιτας της Θασιακής Ένωσης Καβάλας χαρακτηρίστηκε από τις διαμαρτυρίες για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης,  ο πρόεδρος της Θασιακής κ.  Κωνσταντίνος Χιόνης απέστειλε ένα ακόμα μήνυμα τόσο στην ναυτιλιακή  εταιρία του κ. Μητσόπουλου, διαχωρίζοντας την ΑΝΕΘ, όσο και προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ότι πρέπει να αποδοθεί το αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας στο λαό της Θάσου. Ο κ. Χιόνης έκανε μάλιστα και μια αναγωγή στο παρελθόν,  για να υπογραμμίσει ότι ακόμη και επί Αιγυπτιοκρατίας και Τουρκοκρατίας, αλλά και μετά την απελευθέρωση,  οι συγκοινωνίες ήταν καλύτερες και η σύνδεση του νησιού με το ηπειρωτικό κομμάτι της ΠΕ Καβάλας πυκνότερη. Έκανε λόγο μάλιστα και για την κοινωνική ευθύνη που πρέπει να επιδείξουν οι ναυτιλιακές εταιρίες, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία  μικρό  μέρος της κερδοφορίας των καλοκαιρινών μηνών κατά τους χειμερινούς μήνες που «μπαίνουν μέσα».

Ο πρόεδρος της Θασιακής  στηλίτευσε και τη στάση του υπουργείου και του εκάστοτε υπουργού Ναυτιλίας που παρατηρεί την αποψίλωση του νησιού από δρομολόγια πλοίων, ενώ ευχαρίστησε δημόσια το δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ για την αδιάλειπτη στήριξη που παρέχει στις εκδόσεις των Θασιακών Τόμων,  με τους οποίους διανθίζεται  η  ιστορική παρακαταθήκη της  ΘΕΚ.

ΕΥΛΟΓΙΕΣ

Μετά τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ.κ. Προκοπίου, το λόγο πήρε ο Θάσιος κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου, ο οποίος τόνισε  ότι  ωρίμασαν οι συνθήκες για να επέλθει τροπολογία του νόμου, που σήμερα βασίζεται στο ενωσιακό δίκαιο, ώστε ο καθορισμός των δρομολογίων να γίνεται από τις κατά τόπους περιφέρειες.

Σύντομο χαιρετισμό  απηύθυνε και ο βουλευτής κ. Κώστας Μορφίδης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ.  Νίκος Παναγιωτόπουλος επικεντρώθηκε σε ένα «εργαλείο» για την τουριστική προβολή του νησιού που αναδείχθηκε το καλοκαίρι του 2016 και είναι το αεροδρόμιο του Πρίνου και η στρατηγική σημασία που απέκτησε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για τις συμμαχικές δυνάμεις.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θάσου κ.  Κώστας Χατζηεμμανουήλ έδωσε προτεραιότητα στην αποκατάσταση της αδικίας που συντελέστηκε με την εξαίρεση του νησιού από το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ και στη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα των μετακομιδών είναι πολύ σοβαρό  και ότι πρέπει να λειτουργήσει ο εν λόγω φορέας Υγείας.

Προηγούμενο άρθροΕγκύκλιος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερούπολης για το γεγονός στην Αυλή
Επόμενο άρθροΠροβλήματα απο την χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Καβάλας