Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Νομού Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στη Νέα Πέραμο.

Στο χαιρετισμό του ο ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε τα εξής:
«Αυτοί που σε καθημερινή βάση μας προσβάλουν και μας προκαλούν πρέπει να πάρουν την απάντησή τους. Εμείς τους απαντάμε πως ούτε προκαλούμε, ούτε προσβάλουμε αλλά ΝΑΙ Δεν ξεχνάμε! Δε ξεχνάμε, δε γιορτάζουμε επετείους, αλλά καλούμαστε να επαναφέρουμε στο μυαλό μας τη βαριά ιστορική μνήμη κι αν είναι δυνατόν να διδαχθούμε από αυτή για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Πριν από 100 χρόνια ακριβώς, ξεριζώθηκε ο ελληνισμός της Μ.Ασίας. Μερικά χρόνια πριν, στις αρχές του 19ου αιώνα ξεριζώθηκε ο ελληνισμός του Πόντου με όρους γενοκτονίας. Και είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και παραδεκτό, χωρίς καμία αμφιβολία.

Οι πρόσφυγες που ήρθαν ενσωματώθηκαν στον κύριο κορμό της παλιάς Ελλάδας, μετέτρεψαν την οδυνηρή προσφυγική εμπειρία σε δύναμη δημιουργίας. Έγιναν από πρόσφυγες δημιουργοί, ενσωματώθηκαν στη νέα τους πατρίδα αλλά δεν ξέχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. Κι αυτό το Μνημείο εδώ σήμερα είναι απόδειξη ότι κανείς δεν ξέχασε και κανείς δε θέλει να ξεχάσει. Το ότι δεν ξεχνάμε δεν είναι πηγή αδυναμίας αλλά είναι η πηγή της δύναμής μας. Ας το ξέρουν όλοι αυτό.

Οι μνήμες του ελληνισμού που ξεριζώθηκε είναι η δύναμη που ωθεί τον ελληνισμό. Η Ελλάδα παλεύει, ζορίζεται αλλά δυναμώνει. Κι ας ενοχλείται όποιος θέλει. Η Ελλάδα θα δυναμώνει!»

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο ατύχημα στην Παραλία Οφρυνίου
Επόμενο άρθροΣε αμηχανία η Άγκυρα μετά την ομιλία Μητσοτάκη – Πώς απαντά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν