Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η δικαστική χρονιά και στην Καβάλα με ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα δικαστικών υποθέσεων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος υπογράμμισε ότι οι δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν είναι πάρα πολλές.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η χρονιά ξεκίνησε λίγο νωρίτερα φέτος με κανονικό πρόγραμμα. Η Πέμπτη, μάλιστα, ήταν μια ιδιαίτερα φορτωμένη μέρα με ποινικές διαδικασίες. Πολλές από τις υποθέσεις που είχαν αναβληθεί την περίοδο αναστολής των δικαστηρίων πρέπει να εκδικαστούν και έτσι ξεκίνησε νωρίτερα το δικαστικό έτος κατά 15 μέρες νωρίτερα, όπως τέλειωσε το προηγούμενο κατά 15 μέρες αργότερα.

Μπαίνουμε σε φουλ ρυθμούς, δεν γίνεται διαφορετικά. Οι υποθέσεις 3 μηνών που είχαν αναβληθεί έχουν επιβαρύνει τα πινάκια. Γίνεται προσπάθεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 να καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος των υποθέσεων αυτών για να προχωρήσουμε ομαλά. Και να ευχηθούμε να μην έχουμε άλλη δυσάρεστη εξέλιξη η οποία θα επιτείνει περισσότερο το πρόβλημα».

ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Στη συνέχεια είπε ότι «τα μέτρα στο δικαστήριο της Καβάλας τηρούνται κανονικά. Υπάρχουν οι αποστάσεις, τα άτομα που πρέπει να βρίσκονται στα ακροατήρια, υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όλα κυλούν ομαλά και δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο πρωτοδικών, με τον εισαγγελέα, με τους δικαστικούς υπαλλήλους και το σωματείο τους και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δεν θα μπορέσουν όλες οι δίκες που είχαν αναβληθεί να εκδικαστούν μέχρι το Δεκέμβριο αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτών θα μπορέσει να καλυφθεί. Στην Καβάλα είχαμε μπει σε πολύ καλούς ρυθμούς, οι υποθέσεις δεν καθυστερούσαν και όποιες αναβάλλονταν πήγαιναν σε σύντομες αναβολές. Υπάρχει το ζήτημα ότι η Δικαιοσύνη έχει γίνει πολύ ακριβή οπότε ο κόσμος δεν καταφεύγει εύκολα στα δικαστήρια. Η ύλη και οι υποθέσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Το Δικαστικό μας Μέγαρο είναι μεγάλο, άνετο που παρέχει όλες τις διευκολύνσεις και δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών, δικηγόρων που συνωστίζονται, οπότε δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροH τροφή που πρέπει να τρως το πρωί για να ζήσεις περισσότερο
Επόμενο άρθροΑλλάζει το καθεστώς χορήγησης αντιβιοτικών στους ασθενείς, θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική συνταγογράφηση