Τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του πραγματοποίησε το Σωματείο εργαζομένων στην Καβάλα OIL “το βαρέλι” την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο κοσμικό κέντρο “Καβαλιώτισσα”. Το μαγαζί κατακλύστηκε από εργαζόμενους που μαζί με τους συναδέλφους τους από τις εργολαβικές εταιρίες διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όντας καλεσμένοι του Σωματείου ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην Καβάλα OIL κ. Β. Παππάς, ο μεγαλομέτοχος της ενεργειακής αιγαίου κ. Σ. Τοπούζογλου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Eνεργειακής Aιγαίου κ. Μ. Ρήγας, ο Διευθύνων σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Καβάλα OIL κ. Δ. Γόντικας, ο Διευθυντής των εγκαταστάσεων της Καβάλα OIL κ. Κ. Ιωαννίδης καθώς και ο δικηγόρος της Eνεργειακής Aιγαίου κ. Γ. Χαραλαμπίδης. 

  Παρουσία του ΔΣ οι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Μ. Κελαϊδάκη αλλά και τον κυρίων Παππά, Ρήγα και Γόντικα έγιναν στο απόηχο των συναντήσεων που γίνονται αυτό το διάστημα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της εταιρίας και του Σωματείου. Ο Πρόεδρος του Σωματείου είπε ότι με τη χρονιά που πέρασε κορυφώνεται μια μεγάλη περίοδος όπου οι εργαζόμενοι της εταιρίας θυσίασαν πολλά από τα εργασιακά αλλά και οικονομικά δικαιώματά τους, για την πραγματοποίηση των πολυπόθητων επενδύσεων που θα αυξήσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου. Όχι άδικα, μιας και η παραγωγή είναι κοντά στα 3000 βαρέλια ημερησίως και αναμένεται κι άλλη τις επόμενες ημέρες και στην συνέχεια ευχήθηκε, όπως ανάφερε και η εταιρία σε ανακοίνωσή της, το 2016 να είναι η χρονιά που θα δούμε τους κόπους και τις θυσίες μας που ξεπέρασαν το συμβατικό καθήκον μας να δικαιώνονται. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι όποτε χρειαστεί θα ξαναβάλουν “πλάτη” ώστε όλοι μαζί, αλλά με αλληλοσεβασμό να αντιμετωπίζουν το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία. 

  Ο κ. Παππάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τέλος ευχήθηκε να τελειώσουν τα μνημόνια ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες της κοινωνίας μας. Ο κ. Ρήγας αφού ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρθηκε στην συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά “του αρέσει σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που μεγάλες εταιρίες ζορίζονται, αυτός να μιλάει για πραγματοποίηση 15 γεωτρήσεων μιας και αφενός η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι εξασφαλισμένη καιρό πριν και αφετέρου είναι σίγουρη η επιτυχία των γεωτρήσεων”. Τέλος στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ευχές του κ. Γόντικα. 

  Στο απόηχο των χαιρετισμών οι εργαζόμενοι ανακουφίστηκαν ακούγοντας από τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι ο κ. Ρήγας υποσχέθηκε πως τις επόμενες ημέρες θα ανέβει στην Καβάλα για να τελειώσει και το θέμα της σύμβασης, μιας και είναι αίτημα του Δ.Σ. του Σωματείου.

Προηγούμενο άρθροΟΕΒΕΣ Σερρών: Μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα το ασφαλιστικό
Επόμενο άρθροΕρώτηση για το 12% στην ΑΜΘ και απο τον Βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν