Με εντάσεις κύλησε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι δυστυχώς ευτελίζεται από κάποιους ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε οχλαγωγία, εντάσεις που ξεκίνησαν από το τίποτα και για το τίποτα. Δεν υπήρχε ουσία σε όλο αυτό. Στην πορεία της συζήτησης ενός θέματος –είχαμε περάσει το μέσο της ψηφοφορίας- και κάποιος επικεφαλής παράταξης (σ.σ. Α. Βέρρος) ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, να διακοπεί η διαδικασία για να επαναληφθεί γιατί το θέλει κάποιος. Δεν έγινε κατανοητό και είχαμε φωνές και πανηγύρια. Φωνάζουμε για να φωνάζουμε, χωρίς ουσία. Δυστυχώς ευτελίζεται με κάτι τέτοιες κινήσεις ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα από συγκεκριμένους επαναλαμβανόμενα. Ίσως τελικά αυτό να θέλουν, να ευτελίσουν το θεσμό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος γι’ αυτό που έγινε, ούτε θα άλλαζε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που είχε ήδη προχωρήσει, το αποτέλεσμα είχε κριθεί και ήταν αρνητικό. Όλη η αντιπολίτευσης ψήφισε αρνητικά στο θέμα που είχε να κάνει με την επικύρωση μιας απόφασης του Νομικού Προσώπου της Προσχολικής Αγωγής, σχετικά με το θέμα Βοήθεια στο Σπίτι όπου κλήθηκε το Νομικό Πρόσωπο να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου. Αντ’ αυτού είχαμε λόγια και ουσία ‘’μηδέν’’».

«ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ»!

Γι’ αυτήν την επαναλαμβανόμενη κατάσταση είπε ότι «δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή και μάλιστα προχθές δύο επικεφαλής παρατάξεων δήλωσαν ότι μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο! Δύο χρόνια δεν κλείσαμε ακόμη και σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Ξεχνούν ότι έχουμε πάρει εντολή από τον καβαλιώτικο λαό να διοικήσουμε, όλοι μας. Και η αντιπολίτευση από την πλευρά της ουσιαστικά συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, παίρνοντας ή όχι κάποιες αποφάσεις. Συλλογικά γίνονται όλα. Είναι ένα συλλογικό όργανο και συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτό. Αν σκεφτόμαστε από τώρα τις επόμενες εκλογές και προσπαθούμε να δυναμιτίζουμε το κλίμα των συνεδριάσεων με σκοπό να κερδίσουμε προεκλογικά οφέλη, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Μας φταίνε το κράτος και η διοίκηση αλλά εμείς οι ίδιοι είμαστε η διοίκηση. Πρέπει να το καταλάβουμε. Ελπίζουμε να το βλέπουν οι συμπολίτες μας διότι πραγματικά δεν είναι ωραία κατάσταση και την έχει δημιουργήσει ο τελευταίος νόμος, ο Κλεισθένης.

Από ‘κει πέρα, είμαι υποχρεωμένος ως πρόεδρος να εφαρμόσω τον κανονισμό, θα τον εφαρμόσουμε και κατά γράμμα κι ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου διαδικτυακά γενικά είναι δύσκολη, οι κανόνες είναι δύσκολοι, κάποιοι δεν ακολουθούν τους κανόνες. Πρέπει να έχουμε τον κοινό νου, είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι, εκλεχτήκαμε και οφείλουμε το αξίωμα αυτό να το υπηρετούμε. Η έννοια του δημοτικού συμβούλου δεν είναι τιμητική, είναι υποχρέωση απέναντι σε όλο τον κόσμο. Όταν θα φύγουμε από εκεί θα πρέπει να καμαρώνουμε ότι συμβάλλαμε στην πρόοδο της πόλης. Τι να καμαρώσουμε, όμως, με τέτοιες συμπεριφορές; Είναι κάποιοι που θέλουν να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα για να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων».

Προηγούμενο άρθροΔύο ναυαγοσώστες απέκτησε η Ακτή Καλαμίτσας
Επόμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Αν εμβολιαστεί ο κόσμος, δεν θα έχουμε έξαρση