Προ της έναρξης του καλοκαιριού και ήδη η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη. Στο ΕΚΑΒ της Καβάλας υπάρχει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καθώς δεν έχουν επιστρέψει όσοι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «κάθε καλοκαίρι η δική μας δουλειά συνήθως αυξάνεται. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν λίγο καλύτερα λόγω του κορωνοϊού, αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά με τον τουρισμό. Ήδη έχει ξεκινήσει να έρχεται πολύς κόσμος, έχουν ξεκινήσει και οι εισροές μεταναστών οπότε έχουμε κι εκεί ατυχήματα. Έχουμε τις ελλείψεις μας. Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι ακόμη σε αναστολή και είναι λίγο οξύμωρο μιας και πλέον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους, σταματούν να χρησιμοποιούνται οι μάσκες κι ο κόσμος κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς τεστ. Το οξύμωρο είναι ότι οι συνάδελφοι που τους χρειαζόμαστε είναι ακόμη σε αναστολή. Από την άλλη, περιμέναμε να πάρουμε προσωπικό αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη έγκριση από το Υπουργείο. Το ΕΚΑΒ έχει στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, περιμέναμε να πάρουμε επικουρικό προσωπικό 10 άτομα αλλά δεν υπάρχει εγκριτική από το Υπουργείο Υγείας, οπότε δεν θα τα έχουμε το καλοκαίρι. Όλο αυτό μας επιβαρύνει πάρα πολύ. Οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας παραμένουν κι αναγκαζόμαστε να τρέξουμε σε όλο το νομό για να καλύψουμε όλα τα περιστατικά που δυστυχώς φέτος και λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης, οι περισσότεροι πιθανότατα να κινηθούν με άλλα μέσα, ιδίως με μηχανές κι όλο αυτό μας προβληματίζει. Μπορεί να υπάρξουν περισσότερα τροχαία με μηχανές και με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πρόσθεσε ότι «έχουμε ενημερώσει την υπηρεσία, ξέρει τι προβλήματα υπάρχουν. Πέρυσι τέτοιον καιρό, υπήρχε πρόσκληση ενδιαφέροντος όπως κάθε χρόνο κυρίως σε τουριστικούς τομείς. Φέτος δεν έχει γίνει κάτι για την περιοχή μας και είναι δύσκολα τα πράγματα. Κι από το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό, από την άλλη μεριά η Τούζλα δεν καλύπτεται. Είμαστε τρία ασθενοφόρα το πρωί και το απόγευμα και δύο το βράδυ. Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα, θα θέλαμε να ενεργοποιηθεί η βάση στο Αεροδρόμιο αλλά δεν έχει προσωπικό, θα είναι δύσκολα για μας φέτος αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις και θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και περισσότερο να καλύψουμε τις ανάγκες που θα υπάρξουν στα επείγοντα. Από ‘κει και πέρα ο κόσμος θα πρέπει να προσπαθήσει να προστατέψει τον εαυτό του για να αποφύγει το δυσάρεστο».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Γάκης: Δόθηκε λύση για να συνεχιστούν τα έργα φυσικού αερίου στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΤα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη σε αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία