Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δρομολόγησε απογευματινά δρομολόγια σε Δεξαμενή και Προφήτη Ηλία από τις αρχές Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε πως η επιβατική κίνηση είναι πολύ χαμηλή σε αυτά τα δρομολόγια.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πρόκειται για το απογευματινό δρομολόγιο που έχουμε βάλει στις γραμμές της Δεξαμενής-Αγίου Κωνσταντίνου και Προφήτη Ηλία. Αυτή ξεκίνησε από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η πληρότητα του είναι ελάχιστη, από 4 μέχρι 11 άτομα. Κάποια στιγμή τέλη Οκτωβρίου έχει πάει μέχρι 20 άτομα, αλλά είναι ένα ζημιογόνο δρομολόγιο. Για την ώρα δεν το κόβουμε, απλώς μικρύναμε τον όγκο του αυτοκινήτου, βάλαμε πιο μικρό λεωφορείο για να καίει λιγότερα καύσιμα.

Είχαμε διαμαρτυρίες από τον κόσμο για τα απογευματινά δρομολόγια που δεν είχαμε, σε Δεξαμενή, Άγιο Κωνσταντίνο, Ποταμούδια και Προφήτη Ηλία. Βάλαμε τα απογεύματα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, τις καθημερινές. Φανερώθηκε έτσι ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία σ’ αυτές τις περιοχές. Το ελάχιστο ήταν 4 άτομα και το μέγιστο 20. Το λεωφορείο έχει έξοδα. Με 20 άτομα και το μέγιστο 22 ευρώ έσοδα, δεν μπορεί να καλυφθεί βάρδια. Παρ’ όλα αυτά δεν θα το κόψουμε μήπως το χρησιμοποιήσουν περισσότεροι».

ΑΥΞΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ

Για την επιβατική κίνηση γενικά είπε ότι «έχει αυξηθεί μέσα στην πόλη, γι’ αυτό κι έχουμε δρομολογήσει επιπλέον λεωφορεία και ειδικότερα στις γραμμές που πάνε στο Πανεπιστήμιο. Ενδυναμώσαμε κα τις υπόλοιπες γραμμές τις ώρες αιχμής αλλά χωρίς να ανακοινώσουμε κάτι. Έχουμε περιορισμό των θέσεων και κοιτάζουμε να έχουμε πάντα δρομολόγια για να μην δημιουργούνται προβλήματα.

Κι όλα αυτά με τα καύσιμα να έχουν πάει στα ύψη. Γι’ αυτό και εκτός από τα δρομολόγια κορμού τα επιπλέον δρομολόγια δεν μπορούμε να τα ανακοινώσουμε διότι είναι έκτακτα. Μπορεί σήμερα να υπάρχουν κι αύριο όχι. Είναι διάσπαρτοι πολλοί μέτοχοι του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας σε κομβικές στάσεις, επικοινωνούν με το σταθμαρχείο και δρομολογούνται αυτοκίνητα».

Προηγούμενο άρθροΤελικά 2 υποψηφιότητες για την προεδρεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας
Επόμενο άρθροΠάρης Παρασχούδης: Πρωτίστως φροντίζουμε να παρευρισκόμαστε στις εκθέσεις από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες μας