thalassografies-diamantis-kefis-ekthesi-zografikis-11-800x445

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Ναυτικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος του Μουσείου κ. Τζανάκος το χαρακτήρισε το καλύτερο μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν ικανοποιημένοι απόλυτα, ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι οι σύνεδροι από τη φιλοξενία και γενικά από την έκβαση του Συνεδρίου. Η φιλοξενία ήταν άψογη και έπαθαν στην κυριολεξία σοκ όταν μπήκαν μέσα στο Μουσείο και είδαν αυτά που υπάρχουν μέσα. Δεν περίμεναν ποτέ να δουν τέτοιο μουσείο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Για την προσέλευση στο Συνέδριο είπε ότι «είχε πολύ κόσμο, οι εισηγήσεις ήταν θαυμάσιες από όλους τους εισηγητές, κυρίως Καβαλιώτες και δύο- τρεις από την Αθήνα οι οποίοι είχαν έρθει. Επειδή από το 2006 έχω πάει σε όλα τα Πανελλήνια Συνέδρια που γίνονται κάθε διετία, θεωρώ ότι το δικό μας ήταν το καλύτερο. Και όντως έτσι το παραδέχθηκαν όλοι οι σύνεδροι. Κι αν δει κανείς μέσα στο βιβλίο επισκεπτών με αυτά που έχουν γράψει, έχουν τα καλύτερα λόγια τόσο για τη φιλοξενία και την έκβαση του Συνεδρίου όσο και για το Μουσείο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Για τις εργασίες στο Μουσείο, το οποίο μετακόμισε στον καινούργιο χώρο όπου παλιά στεγαζόταν ο παιδότοπος «Νεφέλες», είπε ότι «συνεχίζονται, γιατί ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Και από την πλευρά του δήμου με τα συνεργεία αλλά και από τη δική μας που έχουν ακόμη κάποιες προθήκες να κατασκευαστούν, κάποιοι πίνακες να τοποθετηθούν στις θέσεις τους. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες. Είμαστε στο 80%, θέλουμε ακόμη ένα 20% για να ολοκληρωθούν όλες οι δικές μας εργασίες τουλάχιστον, ώστε το Σεπτέμβριο να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά από τα σχολεία. Και πάνω ειδικά με τη γέφυρα που έχουμε κατασκευάσει και να έρχονται τα παιδιά και να αγναντεύουν το πέλαγος και να οδηγούν και να τους κάνουμε μάθημα πάνω στη γέφυρα, θα μείνουν ικανοποιημένα μ’ αυτά που θα δούνε, καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο».

Κλείνοντας σχολίασε ότι «η ναυτοσύνη στην Καβάλα έχει πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό το είδαμε με τη έκβαση του Συνεδρίου κι από τις εισηγήσεις όλων των ομιλητών. Άξιζε πράγματι να τις ακούσει κάποιος. Η ιστορία και η ναυτική παράδοση υπάρχει στην Καβάλα».

Προηγούμενο άρθρο«Μικρά και μεγάλα έργα από τον ΟΛΚ στο λιμάνι της Καβάλας και όχι μόνο» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης
Επόμενο άρθροΕπιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας