Ο Όμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» διοργάνωσε την Δευτέρα μία διαδικτυακή εκδήλωση στις 8 με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση. Ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Εριφυλλίδης σημείωσε πως το θέμα είναι πολύ επίκαιρο ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ολυμπιονίκης κ. Μπεκατόρου.

Ο κ. Εριφυλλίδης σημείωσε πως “Πράγματι επειδή δεν γίνεται να κάνουμε ζωντανές εκδηλώσεις εμείς επιλέξαμε μια άλλη οδό, κάναμε ένα πείραμα το οποίο πιστεύουμε ότι πέτυχε και έτσι κάναμε μια εκδήλωση που νομίζουμε ότι είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Έλαβε χώρα λοιπόν από τον Όμιλο «Η Καβάλα Μπροστά» μια εκδήλωση που παρακολούθησαν πάνω από 700 άτομα και αυτό είναι άλλωστε και το καλό του διαδικτύου.

Ποτέ δεν είχαμε τόσο πολύ κόσμο σε ημερίδες που κάναμε ζωντανά στην Καβάλα ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και να υπήρχε τόσος κόσμος δεν θα υπήρχε αίθουσα να τους φιλοξενήσει όλους. Η μεγάλη επιτυχία νομίζω ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι μίλησε η αθλήτρια μας, η μεγάλη ολυμπιονίκης κ. Μπεκατώρου,. Αυτή ήταν μια σημαντική στιγμή όταν πρώτη στην σειρά μίλησε για την εμπειρία της, εξέθεσε όλη την ιστορία της και ήταν πράγματι πολύ συγκινητική η ιστορία της».

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Στην συνέχεια όμως μίλησε και η κ. Μαλίχην, η κλινική ψυχολόγος , η οποία άλλωστε είναι η ψυχαναλύτρια της ίδιας της κ. Μπεκατώρου η οποία την βοήθησε να ξεπεράσει το τραύμα της και να συνεχίσει την ζωή της ενώ είναι αυτή που την παρακίνησε να μιλήσει ανοικτά και δημόσια για την όλη εμπειρία της.

Παράλληλα και εν συνεχεία μίλησε και η κ. Μαροπούλου Δικαίου που είναι ανθρωπολόγος δικαίου και μίλησε με την σειρά της για την νομική σκοπιά του θέματος. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντική τελικά η συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ των τριών ομιλητριών και θεωρώ ότι με τον τρόπο μας βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι στο διάλογο που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην χώρα ενώ ελπίζω μέσα από αυτή την συζήτηση να βοηθήθηκαν περισσότεροι άνδρες και γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει και βιώσει παρόμοια περιστατικά και έτσι να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι και πρέπει να μιλούν και να βγαίνουν εμπρός”.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ

Αναφορικά με τα συμβάντα έγινε συζήτηση ανά το πανελλήνιο ενώ ο Όμιλος συνεχίζει να λαμβάνει μηνύματα καβαλιωτών που θεωρούν ότι η εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. “Είχε πανελλήνια απήχηση αλλά παράλληλα βλέπω ότι υπάρχουν πολλά σχόλια από πολλούς καβαλιώτες και από πολλές καβαλιώτισσες οπότε νομίζω ότι όλα πήγαν καλά.

Η όλη εκδήλωση διήρκησε περί τη μια ώρα και είκοσι λεπτά. Δεν κούρασε, ήταν η κατάλληλη διάρκεια για να ειπωθούν πράγματα ουσιαστικά και αυτό νομίζω ότι ήταν το πλέον σημαντικό. Η διάρκεια ήταν κάτι που μας απασχόλησε ενώ οι τεχνικοί μου είπαν ότι ο κόσμος έμεινε και παρακολούθησε την εκδήλωση με μέσο όρο παρακολούθησης τα 25 λεπτά. Ο κάθε ένας που μπήκε δηλαδή είδε ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης και έδειξε έντονο ενδιαφέρον…..

Ήταν μια άλλη εκδήλωση αλλά σαφώς και η ζωντανή ομιλία έχει άλλη χάρη. Περίμενα εγώ για να πω την αλήθεια πολλούς μήνες ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να κάνω μια τυπική εκδήλωση, Αφού όμως δεν γίνεται αυτό είπα να συνεχίσουμε με τον διαδικτυακό τρόπο . Προσαρμοζόμαστε στην εποχή και στις απαιτήσεις αλλά αυτό που βλέπω να κάνει ο Όμιλος στο μέλλον θα είναι ένας συνδυασμός. Δηλαδή με το που θα γυρίσουμε στην κανονικότητα θα επιστρέψουμε και στις αίθουσες αλλά θα κάνουμε και συνδέσεις στο διαδίκτυο ώστε όποιος το επιθυμεί να μπορεί να τις παρακολουθεί διαδικτυακά.

Θέλουμε και τις δύο πτυχές της εκδήλωσης ώστε οι συμπολίτες μας που φοβούνται να έρθουν σε δημόσιες εκδηλώσεις να μπορούν να τις βλέπουν με άνεση από το σπίτι .Γιατί προσεγγίσαμε ένα κοινό που δεν θα ερχόταν σε διαφορετική περίπτωση. Και η διαδικτυακή προσέγγιση έχει πολλά θετικά ενώ ακόμη και το γεγονός ότι μας μίλησε η κ. Μπεκατώρου με αυτό τον τρόπο ήταν πολύ σημαντικό. Κάλεσα την κ. Μπεκατώρου όταν θα φτιάξουν τα πράγματα για να έρθει στην Καβάλα και να κάνουμε και άλλες εκδηλώσεις και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο: “Σφράγισε” την πρόκριση ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΚαστοριά: Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής