Στις 3 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει ο κλάδος της εστίασης πανελλαδικά και επικρατεί, πλέον ένας αναβρασμός στον κλάδο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως αναμένουν τις λεπτομέρειες σε ότι αφορά την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Ο κ. Βαφείδης δήλωσε πως “Νομίζω ότι δεχθήκαμε μια είδηση που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τον διακαή πόθο των ανθρώπων της εστίασης. Επιτέλους μια ημερομηνία επανεκκίνησης που εννοείται ότι μας ικανοποίησε και μας χαροποίησε μια και το περιμέναμε αρκετούς μήνες.

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι μας ξάφνιασε κιόλας η ακριβής ημερομηνία που μας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ερωτηματικά και πάρα πολλοί προβληματισμοί γεννήθηκαν αλλά θεωρώ ότι με καλή θέληση και με υπομονή θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια μικροπροβλήματα θα μπορέσει να δημιουργήσει η βιαστική και επιπόλαιη ημερομηνία που ορίσθηκε».

Η ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ…..

Και διευκρίνισε πως «Και λέω επιπόλαιη γιατί μας προβληματίζει η ημερομηνία μια και έχουμε πολλά τεχνικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια δύσκολη ημερομηνία. Προηγούνται αργίες αλλά και η Μεγάλη Εβδομάδα που πολλά έτσι και αλλιώς υπολειτουργούν, υπηρεσίες είναι πιο δύσκολες σε επαφή, και έχουμε και αργία λόγω της Πρωτομαγιάς οπότε στην τροφοδοσία θα προβληματισθούμε ενώ και τα λογιστικά και φοροτεχνικά θα έχουμε ένα θέμα μια και θα πέσει μεγάλος όγκος για να αρθούν οι αναστολές του προσωπικού. Θα χρειασθεί και πάλι να γίνουν προσλήψεις και σημαντικό τεχνικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων μας λειτουργεί με φοιτητές οι οποίοι και απουσιάζουν λόγω του μακροπρόθεσμου κλεισίματος και τώρα πάλι θα απουσιάζουν λόγω των ημερών του Πάσχα. Όπως και να έχει έχουμε κάποια προβλήματα αλλά εκτιμώ ότι όλα θα λυθούν».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Όσο για το προσωπικό θα κάνει τεστ. “Ήδη τα καταστήματα του κλάδου που είναι ανοικτά είτε με την μορφή delivery είτε take away υποχρεώνουν τους εργαζομένους σε ένα εβδομαδιαίο self τεστ και αυτό μάλλον θα γίνει δύο τεστ την πορεία ενώ ανοίγει πια και η πλατφόρμα για εμβολιασμό σε μικρότερες ηλικίες , 30 – 39 που ως επί το πλείστον είναι και ο κύριος όγκος των εργαζομένων μας σε αυτή την ηλικία.

Και αυτό θα βοηθήσει και νομίζω ότι θα δημιουργήσει ένα ασφαλές κλίμα τόσο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους της όσο και για τους πελάτες θαμώνες” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΗ Π. Ε. Καβάλας: Πασχαλινά Δώρα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΆνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30άρηδες – Τι ισχύει για τις εγκύους και το εμβόλιο της Johnson & Johnson