Την κατεδάφιση του τοιχίου στο παλιό Νοσοκομείο προτείνει μελέτη για να προκύψει η αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων και να ανακουφιστεί το κυκλοφοριακό. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών κα Ευαγγελία Δρακονάκη στην θέση του τοιχίου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο για τι ανάγκες των πεζών.

Η κα Δρακονάκη δήλωσε ότι «έδωσε μία εξαιρετική τεχνική μελέτη από μία υπηρεσία η οποία συζητήθηκε στο τοπικό συμβούλιο της Καβάλας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να περάσει από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα. Θα κληθεί το Σώμα να πάρει μία απόφαση επί δύο προτάσεων που έχουν σκοπό την αμφιδρόμηση της υφιστάμενης οδού».

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε δε πως «Η μία έχει να κάνει με την κατεδάφιση του πεζοδρομίου στην πλευρά της θάλασσας και δημιουργία προβόλου για τους πεζούς και από την άλλη έχουμε την πρόταση –αυτήν που στηρίζουμε- κατεδάφισης του τοιχίου του νοσοκομείου για την αμφιδρόμηση, δημιουργώντας το πεζοδρόμιο το οποίο απαιτείται γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Είναι μία πρόταση (σ.σ. η δεύτερη) και μία μελέτη η οποία έχει ως γνώμονα και κριτήριο την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών. Σ’ αυτό δεν κάνουμε καμία έκπτωση ούτε στο χρόνο, γι’ αυτό και θέλουμε να προλάβουμε για να απαντήσω για ποιον λόγο καθυστερήσαμε αυτό το διάστημα ώστε να φέρουμε τέτοια πρόταση. Είναι μία εξαιρετική μελέτη προερχόμενη από μία ομάδα επιστημόνων οι οποίοι έχουν γνώμονα την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Από ‘κει και πέρα θα κληθεί το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις κατασκευές που ένα μεγάλο  μέρος τους θα υλοποιηθούν από τρέχουσες εργολαβίες, που σημαίνει ότι θα έχουμε και πιο γρήγορα αποτελέσματα στην κατασκευή.

Στατική μελέτη δεν χρειάζεται. Θα γίνει με τις προδιαγραφές της Εγνατίας Οδού. Είναι προδιαγραφές και διατομές στοιχείων που είναι εγκεκριμένες από το κράτος, οπότε δεν θα μπούμε σ’ αυτήν τη διαδικασία. Θα εφαρμοστεί ό,τι εγκεκριμένο υπάρχει σε μορφή νομοθεσίας.

Θα πρέπει να γίνουν οι κινήσεις όπως πρέπει να γίνουν. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στα διαδικαστικά. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλες τις τυπικές διαδικασίες των εγκρίσεων για να μπορέσει το Σώμα να αποφασίσει και να προχωρήσουμε στην κατασκευή αυτών που έχουμε μελετήσει. Θα γίνει ένας συνδυασμός εργασιών τόσο από αυτεπιστασία, όσο κι από τρέχουσα εργολαβία. Θα είναι μία ανάσα για την περιοχή, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι συντομότερο αν δεν ήμασταν 1000% σίγουροι ότι αυτό που προτείνουμε διασφαλίζει αυτό που όλοι θέλουμε. Την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΔιανομή τροφίμων θα πραγματοποιήσει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΚατά περίπτωση και με κοινωνικά κριτήρια η μείωση τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ στις ευάλωτες ομάδες