Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η μεταβολή του καιρού, με τη χειμερινή εισβολή να επηρεάζει και τον Νομό Καβάλας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021 και από τα νοτιοδυτικά του Νομού αναμένονται τοπικές βροχές μέτριας, κατά βάση, έντασης, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν στο σύνολο του Νομού, με μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα να αποκτήσουν πρόσκαιρα και τοπικά έντονο χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν και πολύ μικρές πιθανότητες για εκδήλωση καταιγίδας. Από τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου 2021 ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, ενώ το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές στα νότια και ανατολικά τμήματα του Νομού και ιδίως στη Θάσο. Παράλληλα, τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση χιονοπτώσεων στα όρη της Λεκάνης και της Θάσου, πάνω από τα 800-900 μέτρα, ενώ από τις βραδινές ώρες και έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί, ως προς την εκδήλωση φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτική διεύθυνση ισχυροί 6-8 μποφόρ στα παράκτια και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ αναμένονται και αρνητικές θερμοκρασίες κυρίως στα ηπειρωτικά του Νομού.

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, με τις ελάχιστες να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως στα ηπειρωτικά.

www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στη Σκάλα Ραχωνίου Θάσου την Τρίτη
Επόμενο άρθροΤο νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλογου Καβάλας