Τον Αύγουστο η εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλας είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε πως η εμπορική κίνηση ιδίως στις επιχειρήσεις τις παραλιακές είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Όπως ανέφερε “Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η κίνηση στα καταστήματα εστίασης είναι ιδιαίτερα καλή! Ιδίως στα καταστήματα τα οποία εδρεύουν στην παραλιακή ζώνη τόσο του Δήμου Καβάλας όσο και του νομού όλου.

Τα καταστήματα εκτός παραλιακής γνώρισαν και αυτά μια καλή κίνηση αλλά όχι τόση όσο των καταστημάτων που είναι παραθαλάσσια. Ο καιρός είναι σύμμαχος μας υπάρχει καλή διάθεση και από τους Έλληνες και ντόπιους αλλά φυσικά και από τους τουρίστες.

Βέβαια όλο αυτό δεν παύει να είναι κάτι παροδικό, γιατί έχουμε εμπρός μας το φθινόπωρο, έχουμε επίσης πολλά ερωτήματα για το πώς θα πάνε τα πράγματα και οι οιωνοί δεν είναι ιδιαίτερα καλοί σε ό,τι έχει να κάνει με το ενεργειακό, με την ακρίβεια πρώτων υλών… Έστω και παροδικά όμως ήρθε το χαμόγελο στα χείλη των συναδέλφων.

Όσο για το ενεργειακό συνεχίζουμε να είμαστε όμηροι και αυτό που γίνεται είναι το ότι δεν ξέρουμε τι θα χρεωθούμε. Η αξία της κιλοβατώρας είναι στα πιο υψηλά επίπεδα της ιστορίας και όλα πλέον είναι δύσκολα. Ένα βαρύ έξοδο για τα καταστήματα και τα νοικοκυριά, ένα έξοδο που πλέον δεν μπορούμε να το κοστολογήσουμε πλέον”.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μάλιστα θύμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις, όπως και αυτές τις εστίασης, που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες και το κομμάτι της εστίασης απλά δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο. “Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή κοστολόγηση των προϊόντων που παράγουμε και πουλάμε. Επικρατεί ένα αλαλούμ και όλα πλέον γίνονται κατά προσέγγιση. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και έχουμε εμπρός μας ένα πόλεμο οπότε ας ελπίσουμε ότι όλα θα τελειώσουν και θα επιστρέψουμε σε κανονικότητα που ψάχνουμε εδώ και τρία χρόνια και δεν την βρίσκουμε” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΦώτης Πούλος: Ο χειμώνας δεν είναι πολύ μακριά κι αν διατηρηθούν αυτές οι τιμές θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα
Επόμενο άρθροΚλάπηκε φορτηγό απο την Νέα Καρβάλη