Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το Νοσοκομείο Καβάλας καθώς μειώνονται τα περιστατικά και έτσι έκλεισε η 3η Κλινική Κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Παθολογικής κ. Ξενοφώντα Κροκίδη σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα περιστατικά που νοσηλεύονται μειώνονται όλο και περισσότερο. Έτσι θα έχουμε δύο κλινικές covid και έκλεισε η τρίτη. Παρακολουθήσαμε τα αριθμητικά δεδομένα των νοσηλευμένων, των προσελεύσεων, των διασωληνωμένων και αποφασίσαμε να κλείσουμε την τρίτη κλινική, οπότε θα μείνει μια κλινική covid στον 3ο και μία στον 5ο όροφο. Αυτό είναι μια καινούργια εξέλιξη.

Επίσης, το νοσοκομείο μας προσπαθεί και αυτό να περάσει στην κανονικότητα για να ξεκινήσουμε να κάνουμε πρωινά, ενδεχομένως και απογευματινά ιατρεία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδεσμευτούν οι χώροι των εξωτερικών ιατρείων και κατά πάσα πιθανότητα το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα. Αυτό θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο που θα είναι μάλλον ο χώρος του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου.

Με την έναρξη των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, μάλλον από την 1η Ιουνίου, θα βγει από την διοίκηση ανακοίνωση για τα τακτικά και τα απογευματινά ιατρεία οπότε ο κόσμος θα ενημερωθεί για τις επισκέψεις του».

ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτό που είναι πραγματικότητα, είναι ότι αυτούς τους 15-16 μήνες στρέψαμε όλοι την προσοχή μας στη νόσο covid –και καλά κάναμε αφού από αυτήν απειλούμασταν- αλλά ξεχάσαμε στο δρόμο και κάποιους συμπολίτες και συμπατριώτες μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Από υπέρταση, διαβήτη, καρδιακή ανεπάρκεια, ρευματολογικά νοσήματα και κάποιοι από αυτούς παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα. Όλους αυτούς τους μήνες η προσέγγιση σε δημόσιους γιατρούς είχε αρκετά προβλήματα παρ’ ό,τι οι συνάδελφοι ήταν πάντα στις θέσεις του. Όμως οι πάσχοντες φοβόταν τον ιό και δεν ερχόταν. Άρα υπάρχει πρόβλημα των χρόνιων πασχόντων και θα το βρούμε μπροστά μας. Αυτό το λένε μελέτες πανεπιστημιακών μελετών σε νοσοκομεία των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων που έχουν πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Άρα είναι το πέρασμα που θέλουμε να γίνει στην κανονικότητα και μάλλον από 1 Ιουνίου».

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΜΑΚ

Τέλος είπε ότι «ένα άλλο θέμα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που μάθαμε πως έγινε στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ. Είναι μια καινούργια εξέλιξη, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπαίνει η υποχρεωτικότητα. Το εμβόλιο μέχρι στιγμής ήταν προαιρετικό και παραμένει για τους περισσότερους. Συζητιόταν βέβαια να γίνει υποχρεωτικό για τους υγειονομικούς, τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας. Για μένα ήταν έκπληξη πως ήδη ένας φορέας, η ΕΜΑΚ, υιοθέτησε αυτή την υποχρεωτικότητα και ίσως δούμε να συμβαίνει και σε άλλες υπηρεσίες αυτή η τακτική. Αναμένουμε».

Προηγούμενο άρθροΠαραλαβή οχήματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών 16 τόνων από το Δήμο Θάσου
Επόμενο άρθροΈρευνα κινητικότητας και χαρακτηριστικών των μετακινήσεων στο πλαίσιο ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Παγγαίο