Μειώθηκαν αισθητά οι εισαγωγές κρουσμάτων covid στο Νοσοκομείο Καβάλας τις μέρες του Πάσχα, γεγονός που ικανοποίησε τον διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη. Παράλληλα ο ίδιος ενημέρωσε για τις προσλήψεις των νέων γιατρών που έγιναν τη Μ. Εβδομάδα και θα γίνουν και εντός ημερών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το εορταστικό τριήμερο πέρασε σχετικά καλά στο Νοσοκομείο μας. Δεν είχαμε πολλά περιστατικά covid που να χρειάστηκαν νοσηλεία. Έγιναν 6 εισαγωγές κι αυτό δείχνει ότι έχουμε μια καλή αποκλιμάκωση κι ελπίζουμε να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Σ’ αυτό θα βοηθήσει και η αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, καθώς ήρθε επιτέλους η άνοιξη.

Ωστόσο θέλω να υπενθυμίσω ότι ο κορωνοϊός δεν μας έχει εγκαταλείψει. Είναι παρών δυστυχώς και πρέπει να συνεχίζουμε να παίρνουμε τις προφυλάξεις που γνωρίζουμε πια καλά εδώ και 2-2,5 χρόνια. Ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους να φοράμε πάντα τη μάσκα μας. Πολλά πρωτόκολλα έχουν καταργηθεί αλλά υπάρχει η ατομική ευθύνη του καθενός. Ξέρουμε τι να κάνουμε και ας συνεχίσουμε έτσι ώστε το επόμενο διάστημα, μπαίνοντας στο καλοκαίρι, να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα περιστατικά που να χρειάζονται νοσηλεία».

ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Για το προσωπικό είπε ότι «είναι γεγονός ότι αυτά τα 2,5 χρόνια οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας έχουν δώσει έναν δύσκολο αγώνα. Πέρα από τα καθημερινά περιστατικά έχουν επιβαρυνθεί και με τον κορωνοϊό. Έχουν φτάσει στα όριά τους. Τους ευχαριστώ πολύ για όλη αυτήν την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει. Ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίες μέρες που θα χρειαστεί να νοσηλεύσουμε τόσα περιστατικά».

Για το θέμα των προσλήψεων είπε ότι «την περασμένη εβδομάδα κάναμε άλλες δύο μόνιμων γιατρών. Αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε άλλους δύο. Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Την προηγούμενη εβδομάδα ορκίστηκε ένας καρδιολόγος για τα επείγοντα περιστατικά και αυτήν την εβδομάδα θα οριστεί ένας στη Χειρουργική Κλινική και μία στην Αιμοδοσία. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας».

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Λεμονίδης: Αν συνεχίσουμε έτσι, ο λογαριασμός δεν θα βγει
Επόμενο άρθροΑυξημένη η τουριστική κίνηση στη Θάσο από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι σήμερα