Σε διαρκείς παρεμβάσεις έχει προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ για να διορθώσει τα προβληματικά δίκτυα. Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Βύρωνα και την οδό Ζαλόγγου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη είναι μία περιοχή με ιδιαιτερότητες και το αντιμετωπίζουν ανάλογα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «προχωράμε το τελευταίο διάστημα, εδώ κι 8 μήνες, κι αντικαθιστούμε προβληματικά δίκτυα στην πόλη της Καβάλας και τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Καβάλας. Από την περασμένη Πέμπτη βρισκόμαστε στην οδό Ζαλόγγου. Θα αντικατασταθούν περίπου 60 μέτρα προβληματικού δικτύου. Έχουμε προμηθευτεί τάμπλετ για όλους τους τεχνίτες ύδρευσης, οπότε σε κάθε βλάβη που προκύπτει, πάνω στο τάμπλετ σημειώνουν τη βλάβη, την ημερομηνία που σημειώθηκε, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Οπότε μπορούμε να βλέπουμε συνολικά ανά διαστήματα πού έχουμε μεγάλα προβλήματα και πηγαίνουμε κι αντικαθιστούμε τα προβληματικά δίκτυα.

Αυτό κάνουμε και στην οδό Ζαλόγγου. Έγινε το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή κάτω από το ΤΕΙ, έγινε στη Λυδία, στο Ζυγό, στο Κρυονέρι και τους Φιλίππους.

Στην οδό Ζαλόγγου έχουμε πρόβλημα διότι είναι στο χαμηλότερο σημείο της πόλης κι ανεβάζει πάρα πολύ υψηλές πιέσεις. Γι’ αυτό μας βγάζει βλάβες. Ήδη τρέχει μια μεγάλη εργολαβία, 1,5, εκ. ευρώ, τηλε-έλεγχος, τηλε-χειρισμός και έλεγχος διαρροών. Θα μπουν μειωτές και ρυθμιστές πίεσης και παροχής σε 11 σημεία της Καβάλας. Θα γίνουν ζώνες με διαφορετικές πιέσεις μέσα στην πόλη και το ίδιο γίνεται για το Παληό και τους Φιλίππους. Όταν θα μπούνε αυτά τα συστήματα που θα ελέγχουν την πίεση, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη πίεση στα χαμηλά σημεία και θα ησυχάσουμε κι από αυτό το πρόβλημα.

Τρέχουμε για να γίνει πρώτα αυτή η εργολαβία και μετά να αντικατασταθεί το υπόλοιπο του δικτύου της πόλης, το εμβληματικό έργο των 14,5 εκ ευρώ που λέμε. Όταν ολοκληρωθούν όλες αυτές οι παρεμβάσεις νομίζω ότι θα σταματήσουν να τρέχουν μέρα- νύχτα και τα δικά μας συνεργεία για να αποκαθιστούν ξαφνικές βλάβες και θα σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών. Υπομονή απ’ όλους μας, λίγη κατανόηση για ένα μικρό διάστημα ακόμη και σύντομα θα ολοκληρωθούν όλα».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Καταφέραμε να φτάσουμε στα ελάχιστα κρούσματα, αλλά θέλει ακόμη προσοχή
Επόμενο άρθροΣτο 32% η εμβολιαστική κάλυψη στην Αν. Μακεδονία και Θράκη