Μειωμένη κατά 50% τουλάχιστον ήταν η κίνηση στα καφέ και στην εστίαση το Σάββατο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε ότι τα νέα μέτρα ελέγχων των πελατών τους προκάλεσαν αυτή την πτώση. Ο ίδιος έκανε λόγο για στοχοποίηση και εργαλειοποίηση του κλάδου τους ώστε να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δυστυχώς μετά το νέο μέτρο που προστέθηκε στα υπόλοιπα, με την προσκόμιση των ράπιντ τεστ από τους ανεμβολίαστους, είναι ένα ακόμη πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως κλάδος. Δυστυχώς η κίνηση ήταν μειωμένη σε υπερβολικό βαθμό, που ίσως να ξεπερνάει το 50%. Είναι τεράστιο το πρόβλημα που δημιουργείται με οικονομικό αντίκτυπο. Από την πλευρά μας ως κλάδος εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και το θυμό μας για τα νέα μέτρα. Η εστίαση για ακόμη μία φορά δοκιμάζεται, στοχοποιείται και εργαλειοποιείται με σκοπό να πιέσει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Κι όλα αυτά δίχως να υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης κάποιο αντισταθμιστικό μέτρο. Αυτά τα νέα αυστηρά μέτρα ισοδυναμούν με κλείσιμο επιχειρήσεων.

Περιορίζονται οι δυνητικοί πελάτες των καταστημάτων σε ποσοστό άνω του 50% χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, πάντα με την απειλή αυστηρών προστίμων και με σφράγισμα καταστημάτων και με επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων που ισοδυναμούν με ένα άτυπο lock down».

ΣΤΗΡΙΞΗ

Για τη συνέχεια είπε ότι «εκπροσωπούμε ένα συνδικαλιστικό όργανο, βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις, γίνονται συζητήσεις. Εμείς θέλουμε όποια κινητοποίηση γίνει να έχει αποτέλεσμα κι όχι να γίνει κάτι άναρχο με αντίκτυπο στα ταμεία των επιχειρήσεων. Προσανατολιζόμαστε, προς στιγμήν, σε συνεργασία με τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συλλογικά όργανα και πάντα σε πανελλήνιο επίπεδο, στα μέτρα στήριξης που θα έχουν την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας. Ζητάμε τις τελευταίες μη επιστρεπτέες προκαταβολές, τη συνέχιση της επιδότησης του ενοικίου, την επαναφορά του μέτρου αναστολής συμβάσεων εργασίας καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις. Ζητάμε τη συνέχιση της επιδότησης των δόσεων των δανείων, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κι αν μπορέσουν να υπάρχουν νέες χρηματοδοτήσεις, ανάλογες με του 2020. Χάνουμε την υπομονή μας, περιμένουμε να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η αυστηρότητα της κεντρικής διοίκησης, αφού επιτέλους καταλάβουν ότι στο χώρο το δικό μας δεν υπάρχει διασπορά του ιού. Με την πρόφαση, όμως, ότι προστατεύει τη δημόσια υγεία στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνοντας στο απυρόβλητο το δημόσιο τομέα».

Προηγούμενο άρθροΤα νέα μέτρα μείωσαν την κίνηση στην αγορά και υποχρέωσαν τους καταστηματάρχες να κάνουν τους ελεγκτές
Επόμενο άρθροΑίτημα των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου