Το κλείσιμο του πάρκινγκ Ροδόπης στην Καβάλα μετά την καταγγελία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Υπόγειων Πάρκινγκ ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα με τα πάρκινγκ της Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας προσέφυγε νομικά αλλά απορρίφθηκε η ένσταση του και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης λόγω του ότι προβλέπεται από το Σχέδιο Πόλης πλατεία στο πάρκινγκ αυτό, προέκυψε αυτό το αδιέξοδο. Παράλληλα με απόφαση του πρώην δημάρχου κ. Εριφυλλίδη το πάρκινγκ προορίζεται να μετατραπεί σε υπόγειο πάρκινγκ.

Ο κ. Σιμιτσής είπε πως «αυτό που συμβαίνει θα μας βάλει σε μία αντιαναπτυξιακή κατάσταση. Οι πόλεις μας εδώ την Ελλάδα με ένα πρόβλημα πιο οξύ λόγω της μορφολογίας του εδάφους, πυκνοκατοικήθηκαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι. Ακόμα και αυτοί οι χώροι που δημιουργήθηκαν με την επιχωμάτωση, δυστυχώς έγιναν πολυκατοικίες , εκτός από το Πάρκο Φαλήρου. Οπότε δεν υπάρχουν υπαίθριοι χώροι στάθμευσης και για να λυθεί το πρόβλημα, από τα παλιά χρόνια, επετράπη να δημιουργηθούν πάρκινγκ αυτοκινήτων σε χώρους που το Σχέδιο Πόλης προβλέπει πως θα γίνουνε πλατείες».

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Και πρόσθεσε πως «στο πάρκινγκ Ροδόπης λειτουργούσε ένας θερινός κινηματογράφος που λεγόταν Ροδόπη από όπου πήρε το όνομά της η περιοχή. Το Σχέδιο Πόλης εκεί από το 1980 προβλέπει ότι θα γίνει πλατεία, κάτι που το θέλουμε όλοι μας και όχι ένα ψηλό κτίριο που θα κρύβει την διάταξη των άλλων ωραίων κτιρίων. Έρχεται αργότερα ο κ. Εριφυλλίδης τότε που ήταν εύκολες οι τροποποιήσεις και είπε πως θα κάνει υπόγειο πάρκινγκ και στους Λαζαριστές ήθελε να μπεί το δημοτικό σχολείο.

Αφού επικράτησε μια απόφαση του ΣτΕ , όπου παρκάριζε ο κόσμος εκεί, κάποιος που ειχε αντίθετα οικονομικά συμφέροντα, πήγε στην διοίκηση και το παρκινγκ έκλεισε. Και το ΣτΕ είπε πως δεν έχει σημασία αν είναι ο οργανωμένο ή ανοργάνωτο ,αλλά από την στιγμή που είναι χαρακτηρισμένη η χρήση του από το Σχέδιο Πόλης για να γίνει πλατεία, πρέπει να χαρακτηριστεί ως πλατεία.

Εμείς δω μπορούμε την Ροδόπη από πλατεία να την μετατρέψουμε σε πάρκινγκ όπως τους Λαζαριστές; Εκτιμώ πως δεν θα γίνει εύκολα αυτό . Δεν δέχεται το ΣτΕ από μια δυσμενή για το περιβάλλον χρήση , να την μετατρέψουμε σε βαριά χρήση. Άρα έχουμε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα για την Καβάλα και όλες οι καταγγελίες θα λειτουργήσουν σαν ντόμινο και για τους υπόλοιπους χώρους πάρκινγκ.

Αυτή η καταγγελία έγινε μονάχα στην Καβάλα και όχι στην Δράμα . Και σε άλλες πόλεις που ξέρω, όπως η Κομοτηνή έχει ανοικτό χώρο στάθμευσης. Υπάρχουν λύσεις και αυτές θα πρέπει να συζητηθούν με τον Δήμαρχο και τους βουλευτές για να βοηθήσουν , ενώ υπάρχουν και λύσει πιο μακροπρόθεσμες που θα βοηθήσουν την πόλη μας να αναπνεύσει και να γίνει πιο όμορφη και πιο τουριστική».

Προηγούμενο άρθροΔεν πρέπει να αποκλειστούν οι ιδιώτες γιατροί από τους εμβολιασμούς όπως τονίζει ο παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος
Επόμενο άρθροΣτο πλευρό του Έβρου όλοι οι Δήμαρχοι της ΑΜΘ για το ΚΥΤ Φυλακίου – Συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία του Μηταράκη