Μεγάλη είναι η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα στα σχολεία. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ μεταδίδεται μες πολύ μεγάλους ρυθμούς στα παιδιά.

Όπως τόνισε αρχικά “Πράγματι όλη η Διεύθυνση ασχολείται με τα σχολεία και μάλιστα κάνουμε σύσκεψη προκειμένου να δούμε τι θα κάνουμε. Κρούσματα πολλά καθημερινά. Προσπαθούμε να τα καταγράψουμε και μάλιστα αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί.

Δηλαδή και τις προηγούμενες φορές δεν είχαμε τέτοιο αριθμό κρουσμάτων. Και δεν οφείλεται η ανησυχία μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων. Έχουμε παιδιά με πολλά συμπτώματα. Αυτό μας ανησυχεί. Γιατί όλα δείχνουν πως έχουμε μεγάλη διασπορά κρουσμάτων και η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα στα παιδιά.

Γι αυτό και έχουμε πολύ σημαντικό ποσοστό γενικά στην χώρα μας, θετικών που είναι όμως παιδιά! Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία και προσπαθούμε να δούμε πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Και πρόσθεσε ότι «Άρα θέλουμε να δούμε και σε συνεργασία με τα κεντρικά μήπως και μπορέσουμε να παρέμβουμε πριν από το περίφημο 50 συν 1. Δεν γίνεται να περιμένουμε να νοσήσουν τα μισά παιδιά σε μια τάξη για να κλείσει μια τάξη. Πόσα άλλα θα είναι θετικά και δεν θα έχει βγει το αποτέλεσμα; Εκεί πλέον έχεις χάσει το παιχνίδι.

Είναι πράγματα που εξετάζουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Αυτή η διασπορά είναι μεγάλη στην χώρα τους τελευταίους μήνες. Δεν σταματήσαμε. Όλο το καλοκαίρι έτσι πήγαμε. Η χώρα μας έχει να κάνει με χιλιάδες κρούσματα.

Επίσης η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα στα παιδιά. Όταν ξεκίνησε η πανδημία δεν βλέπαμε παιδιά. Και μάλιστα τότε λέγαμε ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα παιδιά. Αλλά στους μεγαλύτερους. Αυτό δεν ισχύει. Τώρα βλέπουμε την αντίθετη ακριβώς εικόνα.

Υπάρχει τεράστια μετάδοση ειδικά στους νέους. Εδώ οφείλεται η κατάσταση που βλέπουμε αυτή την στιγμή στα σχολεία».

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε μπαλκόνι πολυκατοικίας
Επόμενο άρθροΜέσα στο 2022 θα ολοκληρωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας