Μεγάλες ποσότητες αμνοεριφίων έμειναν αδιάθετες στα κρεοπωλεία της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών κ. Κώστας Κεχαγιάς δήλωσε πως δυστυχώς οι τιμές ήταν πολύ υψηλές λόγω των παραγωγών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν στενάχωρη γιορτή φέτος. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για τα κρεοπωλεία. Αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στους παραγωγούς που ζητούσαν τα μαλλιά της κεφαλής τους για να αγοράσουμε εμείς από αυτούς. Αυτό είχε σαν συνέπεια να φοβηθεί ο κόσμος, να μην αγοράσει τα κιλά που ήθελε και προτίμησε πανσέτες, σουτζουκάκια και σουβλάκια. Οπότε έμειναν πάρα πολλά αμνοερίφια στα ψυγεία των κρεοπωλών. Για κάποιους συνάδελφους η ζημιά είναι μεγάλη, για κάποιους άλλους πήγε μέτρια».

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «τη Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι τα Σούπερ Μάρκετ κατάλαβαν ότι θα μείνουν πάρα πολλά αμνοερίφια αδιάθετα και έριξαν την τιμή, κάνοντας απέναντί μας αθέμιτο ανταγωνισμό. Τα πουλούσαν όσο τα αγόρασαν. Εκεί πρέπει να επέμβει η Πολιτεία. Δεν γίνεται να πουλάς ένα προϊόν 11 ευρώ για 5 μέρες και την τελευταία να το κατεβάσεις στα 8 ευρώ. Και το χειρότερο σενάριο είναι ότι την Τρίτη του Πάσχα που άνοιξαν τα μαγαζιά, το έκαναν 5 ευρώ. Εκείνα τα κρέατα ήταν στα ψυγεία για 15 μέρες και τα έβγαλαν στον καταναλωτή με αυτήν την τιμή. Δεν ξέρω αν αγόρασε ο κόσμος. Σε μας γινόντουσαν συνέχεια τηλεφωνήματα και καταγγελίες. Προσπαθήσαμε να τους πούμε το αυτονόητο, ότι δεν είναι κατάλληλα προς βρώση αυτά τα κρέατα και να προσέχουν. Το πώς κύλησε η βδομάδα και τι πούλησαν τα Μάρκετ, δεν το γνωρίζω. Εμείς τα δώσαμε σε φίλους, τα κρατήσαμε για μας, σε καταψύκτες. Έτσι κινήθηκε η αγορά της Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Με αργούς ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες της ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει τα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα στα προ κρίσης επίπεδα