Στα όρια τους είναι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αναμένεται να γίνουν κάποιες προσλήψεις που θα δώσουν κάποιες ανάσες.

Η κ. Πετράκη σημείωσε πως “Η κατάσταση είναι τραγική. Η βοήθεια είναι μικρή απλά τώρα που βλέπουμε και εμείς να ανεβαίνει ο αριθμός των ραντεβού νοιώθουμε και εμείς κάπως πιο αισιόδοξα. Ελπίζουμε ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί και εμείς ακόμη βέβαια παλεύουμε με την κούραση. Επέστρεψε ένας μικρός αριθμός νοσηλευτών που εμβολιάστηκαν ενώ έγιναν κάποιες μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας. Μιλάμε βέβαια για έξι άτομα και έχουμε συνολικά 14 άτομα επιπλέον. Αυτός ο αριθμός δεν αρκεί βέβαια. Είναι μια τονωτική ένεση για να πάρουν ρεπό οι συνάδελφοι νοσηλευτές.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και θα περιμένουμε νέο προσωπικό. Σίγουρα θα χρειασθεί πάνω από μήνας για να προχωρήσουμε και με την πλατφόρμα και θα δούμε προσωπικό αλλά σε κάποιους μήνες. Δεν ξέρουμε πόσοι έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους αλλά θα δούμε πόσοι θα έρθουν.

Βέβαια θέλει έλεγχο πιστοποιητικών, μοριοδότηση και μετά έγκριση άρα θέλουμε χρόνο. Όσο για τους εμβολιασμούς, έχουμε αύξηση στην πρώτη δόση και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο”. Η κ. Πετράκη σημείωσε πως υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων με 45 – 50 νοσηλείες στο νοσοκομείο να δέχονται την περιποίηση των ειδικών.

Προηγούμενο άρθροΙκανοποιημένος ο Αν. Γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Καβάλας Παναγιώτης Ματσαδέλης από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του Πάρκου Φαλήρου