Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Προμούσα αποφάσισαν την μείωση των δαπανών.

Χθες το πρωί, πριν το δημοτικό συμβούλιο, δήλωσε ότι «τα ανταποδοτικά τέλη για το 2022 είναι το κυριότερο θέμα. Φέρνουμε προς ψήφιση την πρόταση που έχει περάσει η Οικονομική Επιτροπή, θα γίνει μια συζήτηση και θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση της διοίκησης είναι ουσιαστικά να μείνουν τα τέλη όπως είναι στην ισχύουσα απόφαση που είναι της αντιπολίτευσης και ίσχυσε από το δεύτερο εξάμηνο και μετά. Υπήρχε ένα έλλειμμα κι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αύξηση των τελών αλλά να κάνουμε μία μείωση των επενδυτικών αγαθών. Ο λόγος που δεν θέλουμε να το κάνουμε είναι διότι εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης και αύξησης των τιμών στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ θεωρήσαμε ότι δεν είναι σωστό να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τους δημότες μας με ένα πρόσθετο ποσό στους λογαριασμούς τους. Αν ίσχυαν οι προηγούμενοι συντελεστές τα πράγματα θα ήταν αρκετά καλύτερα, δυστυχώς όμως αυτή είναι η απόφαση και με αυτήν θα πορευτούμε».

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι «είχαμε σκοπό να αγοράσουμε κάποια οχήματα για την καθαριότητα, αφού χρησιμοποιούνται αυτά από την εποχή του αείμνηστου Αθανασιάδη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτήν την αγορά και σ’ αυτήν τη λύση μας οδηγεί ο ελλειμματικός προϋπολογισμός. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Το να προϋπολογίζεις τα ανταποδοτικά, είναι μια κίνηση που χρίζει επιστημονικής προσέγγισης και να βασιστείς σε όσα αναφέρει η ΚΥΑ. Έτσι ίσχυαν τα τέλη κατά το πρώτο εξάμηνο που εφαρμόστηκαν κι αν ίσχυαν και τώρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ωστόσο, επειδή η διοίκηση δεν έχει την πλειοψηφία δεν μπόρεσε να μείνει αυτή η πρόταση. Πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης που μετά από διάφορες παλινωδίες και προσφυγές στην Αποκεντρωμένη τελικά ίσχυσε αυτή και ορίστε τα αποτελέσματα. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε επενδυτικά αγαθά».

Προηγούμενο άρθροΈργα από τη ΔΕΥΑΚ στη Νεάπολη και στα αντλιοστάσια Α4 και Α5
Επόμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Θέλουμε να πετύχουμε την ανοσία με εμβολιασμό διότι με νόσηση υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο