Αυξητικές είναι οι τάσεις της τουριστικής κίνησης στη Θάσο ενώ από την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η έλευση των Βρετανών τουριστών. Σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο κ. Μαρία Πολυμέρου από 1 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από την Μ. Βρετανία. Παράλληλα αυξητικές είναι οι τάσεις από την Γερμανία.

Η κα Πολυμέρου δήλωσε ότι «το φλέγον ζήτημα είναι οι Βρετανοί τουρίστες και το πότε θα καταφέρουν τελικά να έρθουν. Από τις 19 Ιουλίου θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς να μπουν μετά σε καραντίνα οι εμβολιασμένοι. Οι πρώτες πτήσεις για το αεροδρόμιο της Καβάλας με προορισμό τη Θάσο είναι προγραμματισμένες για τη 1 Αυγούστου. Μιλάμε για μία σεζόν δύο μηνών αλλά υπάρχει ελπίδα ότι θα ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα οπότε δεν θα είναι μια εντελώς χαμένη χρονιά. Είναι θετικό να ξεκινήσουμε έστω και τώρα γιατί δεν θα ήταν καλό να είμαστε για δύο χρόνια ένας προορισμός «εκτός» για τη βρετανική αγορά. Θα ήταν μεγάλο το πλήγμα».

ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΠΟΛΩΝΟΙ, ΒΕΛΓΟΙ

Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά τα υπόλοιπα τσάρτερ που έχουμε, ξεκίνησαν κανονικά οι Γερμανοί, οι Πολωνοί, οι Βέλγοι. Γενικά είναι μία χρονιά πολύ καλύτερη της περσινής. Οι πτήσεις των Γερμανών ξεκίνησαν από τα μέσα Μαΐου και σιγά- σιγά έχουν ανέβει οι κρατήσεις σε πολύ καλό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει για τους Πολωνούς και τους Βέλγους. Ξεκίνησαν δειλά αλλά όσο περνάει ο καιρός επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Υπάρχει ενδιαφέρον που ρευστοποιείται και σε κρατήσεις.

Τον Ιούλιο ανέκαθεν έκανε κοιλιά η γερμανική αγορά, δεν είναι φετινό το φαινόμενο. Όμως τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο επανέρχονται σε πολύ υψηλά επίπεδα».

Για τους Έλληνες τουρίστες είπε ότι «έρχονται στο νησί και φέτος ξεκίνησαν πιο νωρίς σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ και για τους Βαλκάνιους που η ροή είναι συνεχόμενη. Γενικά το τοπίο θυμίζει καλοκαίρι. Μία σεζόν καλοκαιρινή για το νησί μας. Το χρειαζόμασταν αυτό».

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τη σύσκεψη στη Θάσο με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου είπε ότι «δεν κλήθηκα, κάτι που το έχω συνηθίσει εδώ και δύο χρόνια. Δεν είχα ενημερωθεί καν για την επίσκεψη, το έμαθα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλώς ήρθε ο άνθρωπος, ήπιε τον καφέ του προφανώς κι έφυγε. Εγώ δεν είδα κάποια επίσημη ενημέρωση που να αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν. Το ότι ήρθε για να μιλήσει για την τουριστική προβολή και τι μπορεί να γίνει, δεν μου λέει κάτι. Δεν υπήρξε κάποια ατζέντα επίσημα ανακοινώσιμη. Υπήρχε επιτελείο από την πλευρά του Δήμου Θάσου, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη από τον περιφερειάρχη ο οποίος ήρθε ο ίδιος και ο οδηγός του χωρίς τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού».

Προηγούμενο άρθροΈκκληση στους αιμοδότες κάνει με ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΜε «διαβατήριο» το εμβόλιο, πλέον, η είσοδος στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων – καφέ και στην Καβάλα