Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου δηλώνει τα εξής:

«Είναι γνωστό πως η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την αμάθεια! Είναι επίσης γνωστό πως όσοι διαστρεβλώνουν δηλώσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο τέλος εκτίθενται …

Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνιάδης (τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, όσο και ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού) όφειλε να γνωρίζει ότι οι θυγατρικές εταιρίες της Lufthansa διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια συνδέσεις με τη Γερμανία από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας. Δεν είναι καινούργιο γεγονός!

Δυστυχώς, η νέα διαπίστωση που προέκυψε είναι πως καθ’ όλο τον τελευταίο χρόνο, η Περιφέρεια ΑΜΘ και η Π.Ε. Καβάλας δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να αυξήσουν ή έστω να στηρίξουν τον αεροπορικό τουρισμό! Άλλωστε, αν είχε γίνει κάτι θα είχε «γεμίσει» το Facebook με φωτογραφίες και καταχωρήσεις …

Όσον αφορά τη συνοριακή διάβαση της Νυμφαίας προφανώς οφείλουμε να θυμίζουμε στον Αντιπεριφερειάρχη, την υπόσχεση της Περιφέρειας να υλοποιήσει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις! Δεν είναι θέμα αρμοδιοτήτων, όπως δεν ήταν θέμα αρμοδιοτήτων για τις εγκαταστάσεις π.χ. στις αυλές των νοσοκομείων (εκεί ποιός έχει αρμοδιότητα; ) Η αλήθεια είναι πως χωρίς τις εγκαταστάσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η Νυμφαία για είσοδο τουριστών και η Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά την οικονομική επιβίωση αλλά και την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών της.

Η σοφή παροιμία λέει: «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»!

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε το νόημα της λέξης «ευχαριστώ»! «Ευχαριστώ» προφανώς δεν δικαιούται να ζητάει κάποιος που με μεγάλη καθυστέρηση εκπλήρωσε μέρος των υποχρεώσεων που έχει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Ενώ «ευχαριστώ» οφείλουμε π.χ. στους γιατρούς και στους υγειονομικούς που μοχθούν ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία.

«Ευχαριστώ τον Θεό» οφείλει να πει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας γιατί φέτος δεν είχαμε σημαντικές βροχοπτώσεις ! Ομοίως. «ευχαριστώ» οφείλουμε στον Δήμο Θάσου που σε αρκετές περιπτώσεις ανέλαβε το βάρος αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα!

Μαρία Πολυμέρου

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Θάσου

Υ.Γ.-1 Τα φώτα τα οποία είναι στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Καβάλας εξακολουθούν να είναι σβηστά. Κλείσαμε μήνα!

Υ.Γ.-2 Οι πολίτες της Θάσου γνωρίζουμε καλύτερα τις ιδιαιτερότητες της μετακίνησης των μαθητών στο νησί. Όποιος, λοιπόν, εκφράζει κριτική για την αγωνία που έχουμε για την υγεία των παιδιών μας, ας το ξανασκεφτεί … Απόψεις με κατηγορίες ότι αφήνουμε τα παιδιά να γυρνάνε στους δρόμους ενώ ζητούμε να κλείσουν τα σχολεία, επιστρέφονται ως απαράδεκτες, κ. Αντιπεριφειάρχα Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΗ «Μασούτης» ανοίγει φτερά για «Μακεδονία» και «Ελ. Βενιζέλος»
Επόμενο άρθροΤην ανάγκη χρήσης σωστής μάσκας επισημαίνει ο Διευθυντής Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος