Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μαρία Πολυμέρου από τον προγραμματισμό της Περιφέρειας. Παράλληλα επιστρέφει η σκανδιναβική τουριστική αγορά στην Θάσο.

Αρχικά ανέφερε ότι “Σε ό,τι αφορά το νέο μου ρόλο μετά από 1,5 μήνα εξακολουθώ και τον βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει μια πολύ δυναμική ομάδα στην Περιφέρεια σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και είναι γεγονός πως μετά το τέλος της προηγούμενης περιόδου εγώ βρέθηκα στην αρχή της νέας προγραμματικής και πρέπει να δούμε τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούμε για να εντάξουμε την Περιφέρεια μας στα προγράμματα και να αναπτυχθούν κάποιοι τομείς που θεωρώ ότι έχουμε ανάγκη περισσότερο.

Γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο απλά αρέσκομαι σε σταθερά βήματα”.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με τον τουρισμό στην Θάσο σημείωσε ότι “Ανοίγει και πάλι η αγορά η Σκανδιναβική. Μια αγορά που δυστυχώς λόγω των συνθηκών είχε σταματήσει για την Θάσο. Και μάλιστα ήταν μια δυνατή αγορά και είχαμε να σκεφτεί κανείς τουλάχιστον 4 πτήσεις την εβδομάδα από τις σκανδιναβικές χώρες.

Φέτος όμως ξεκινάμε και πάλι και όλα τα σημάδια είναι ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Από προσωπική άποψη θεωρώ ότι και τα νούμερα του 2019 θα τα πλησιάσουμε Γιατί και ο οδικός τουρισμός και όλα δείχνουν ότι θα επανέλθουν. Σιγά σιγά αφήνουμε τα 2 χρόνια που μας ταλαιπώρησαν.

Βέβαια εμείς συνεχίζουμε και προσέχουμε, συνεχίζουμε να τηρούμε μέτρα μια και ο κίνδυνος δεν έχει φύγει γι αυτό και θέλουμε μέτρα ακόμη για να είμαστε ασφαλείς.

Ξεκινήσαμε με κρατήσεις που είναι πολύ ανεβασμένες ενώ πολύ δυνατά ξεκινάει και η Γερμανία φέτος. Βέβαια και η Αγγλική αγορά και η Πολωνική θα έχει να δώσει πλήρη αεροπλάνα. Απλά η Γερμανική αγορά δείχνει ότι θα είναι δυνατή γιατί οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Όλοι οι Ευρωπαίοι θέλουν τις διακοπές γιατί σε αυτούς είναι τρόπος ζωής. Οπότε αν επανέλθουν, ναι αυτό είναι πολύ καλό για όλους. Η Θάσος είναι σε φάση προετοιμασιών. Δεν είναι νωρίς. Όλοι προετοιμαζόμαστε και έχουμε πρόβλημα με το προσωπικό μια και όλοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις θέσεις εργασίας αλλά πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε πολύ καλά”.

Προηγούμενο άρθροΔοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της 22ας Φεβρουαρίου 1944 στο Μοναστηράκι του Δήμου Νέστου
Επόμενο άρθροΟι Γιατροί του Κόσμου στο 25ο Νηπιαγωγείο