Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην Θάσο για την επόμενη ημέρα του τουρισμού. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μαρία Πολυμέρου δεν θα αντέξει η οικονομία της Θάσου ένα καλοκαίρι όπως το περυσινό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα εκτός από την αισιοδοξία που γέννησε το ξεκίνημα των εμβολιασμών. Αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να στηριχθούμε για το τι θα γίνει φέτος το καλοκαίρι. Σαφέστατα ο κόσμος έχει κουραστεί πλέον παντού. Κοντεύουμε 80 μέρες στο δεύτερο lock down, υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, διότι είναι πλέον θέμα διαβίωσης.

Από το εξωτερικό υπάρχει κινητικότητα. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν τις διακοπές μέρος της καθημερινότητάς τους κι από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει και οι κρατήσεις, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να μας κάνει να νοιώσουμε σιγουριά. Και πέρυσι είχαν κρατήσεις αλλά ακυρώθηκαν μέσα σε μία νύχτα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλοκαίρι ίδιο με το περσινό. Δεν θα αντέξει με τίποτα η οικονομία της Θάσου ένα παρόμοιο καλοκαίρι. Δεν έχει υπάρξει και βοήθεια στους επαγγελματίες, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την περιφέρεια, από πουθενά. Τα προγράμματα που έχουν βγει δεν παύουν να είναι κάτι πολύ πρόσκαιρο. Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ένα δάνειο που θα το βρούμε μπροστά μας, οι αναβολές υποχρεώσεουν θα βρεθούν κι αυτές μπροστά μας. Δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να στηριχθούμε, αν δεν δουλέψουμε όπως το περσινό καλοκαίρι. Πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει να κινείται η οικονομία. Είναι θετικό που άνοιξε τη Δευτέρα η αγορά αλλά πρέπει να δούμε και πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση με την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Η άποψή μου για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Πέρα ότι θεωρώ κοροϊδία τα ποσά που δίνονται, το θέμα είναι ότι δεν δίνονται. Ακόμη κι αυτοί που τους έχουν εγκριθεί τα χρήματα, δεν ξέρω κάποιον που να έχει πάρει τα χρήματα. Κάποιοι λογιστές τους λένε καλό καλοκαίρι και αν… Μιλάμε για γελοίες καταστάσεις».

Προηγούμενο άρθροΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Β` Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021
Επόμενο άρθροΞεκίνησε η ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου