Η κίνηση στο νησί της φαίνεται πως έχει ξεκινήσει με τους επισκέπτες να φτάνουν στο νησί για τις διακοπές τους. Για μία ακόμα μέρα, ενόψει και Σαββατοκύριακού, οι ουρές που σχηματίστηκαν στον Προμαχώνα δείχνουν ότι για τα δεδομένα της εποχής τουλάχιστον θα φανεί κάποια κίνηση η οποία κρίνεται ως θετική.

Όλοι ποντάρουν στον οδικό τουρισμό, ενώ σε ότι αφορά τις πτήσεις, οι μόνες σίγουρες που υπάρχουν μέχρι στιγμής από την 1η Ιουλίου που “ανοίγουν” οι είναι από την Γερμανία. “Μιλάμε για μεγάλη πτώση στον οργανωμένο τουρισμό αλλά και στον οδικό, σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Φέτος μεγάλη βαρύτητα δίνεται στον οδικό τουρισμό.  Η ζημιά που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλη. Και τώρα να ξεκινούσε κανονικά η σεζόν και με όλους τους πελάτες, δεν προλαβαίνει να καλυφθεί το χαμένο έδαφος”, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Παρασκευής (26/6) η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου (Περιφερειακή Σύνθεση) Μαρία Πολυμέρου.

“Οι μήνες που έχουν χαθεί: Ο μισός Απρίλίος, ο Μάϊος, ο Ιούνιος αλλά και ο Ιούλιος που δεν θα πάει όπως πέρυσι, δεν καλύπτονται”, ενώ επεσήμανε ότι “υπάρχει πρόβλημα σε όλες τις επιχειρήσεις” και πως “τα προβλήματα θα φανούν από τον Οκτώβριο και μετά”.

Σε ότι αφορά την τουριστική προβολή από πλευράς διοίκησης Περιφέρειας η κ. Πολυμέρου είπε χαρακτηριστικά πως: “Όχι μόνο δεν κινήθηκε ή δεν έγινε κάτι περισσότερο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Έγιναν κάποιες κινήσεις από τον δήμο Θάσου, αλλά από πλευράς περιφέρειας το απόλυτο μηδέν. Ακόμα και στις Βαλκανικές χώρες που θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε περισσότερους. Οι Βαλκάνιοι είναι μία πίτα που τη θεωρούσαμε σίγουρη. Φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει, τους θέλουν πλέον όλοι και εμείς δεν κάναμε τίποτα. Το είπαμε πολλές φορές και σαν “Περιφερειακή Σύνθεση” και το φωνάξαμε και σαν επαγγελματίες του τουρισμού: να κινηθούμε πιο γρήγορα μήπως σώσουμε κάτι, αλλά δεν έγινε τίποτα”.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό έχουν στραμμένο το βλέμμα και στην επόμενη σεζόν: “Είμαι πολύ προβληματισμένη. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Ελπίζουμε για του χρόνου. Φαντάζει όπως πολύ μακρινό για έναν επαγγελματία. Τα δείγματα και οι προκρατήσεις είναι  καλές για το 2021, μετά όμως από αυτό που έχει προηγηθεί, η αβεβαιότητα είναι τεράστια”. Επίσης τόνισε ότι είναι οχυρωμένη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κρούσμα αν προκύψει. Οτιδήποτε γίνει είμαστε έτοιμοι.

Ακούστε όσα δήλωσε η Μαρία Πολυμέρου στο Lobby 101.8 από το 19.15

Προηγούμενο άρθροΥποβολή αιτήσεων για κατ’ αποκοπή ενίσχυση των Παραγωγών Οινοποιήσιμων Αμπελιών
Επόμενο άρθροΔήμος Τουλκίδης | “Η εστίαση και ο τουρισμός δέχονται πλήγμα που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ανεπανόρθωτο”