Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στα σχολεία της Θάσου με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Η Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου ζητά να κλείσουν τα σχολεία για ευνόητους λόγους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «παρατηρώντας την εξέλιξη της πανδημίας στη Θάσο τις τελευταίες μέρες, καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στις σχολικές μονάδες. Ανησυχούμε πάρα πολύ και για τα παιδιά μας και για τον υπόλοιπο πληθυσμό, γι’ αυτό και ζητάμε να κλείσουν κάποιες μέρες τα σχολεία. Δεν είναι κάτι εύκολο, τα παιδιά μένουν στο σπίτι εδώ και ένα χρόνο, αλλά είναι προτιμότερο να γίνει μάθημα με τηλεκπαίδευση.

Η Θάσος ήταν σε καλύτερη κατάσταση πριν λίγο καιρό και τώρα είναι στο κόκκινο. Με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού η εξάπλωση είναι πιο γρήγορη και δυστυχώς ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Κανένας δεν θέλει να έχει τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι. Αλλά να μην το συγχέουμε αυτό με το άνοιγμα των συνόρων. Ανοίγοντάς τα δεν σημαίνει ότι θα κυκλοφορούμε ανεξέλεγκτα. Απλώς ζητάμε ανοιχτά σύνορα με ασφαλείς προϋποθέσεις. Σχολεία και σύνορα είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο κάποιοι τα συνδυάζουν.

Με τα τωρινά δεδομένα, ένα ολικό lock down για 15 μέρες θα βοηθούσε πάρα πολύ στην εξομάλυνση της κατάστασης. Ας συνεχίσουμε έτσι, σε ένα μήνα θα είναι χειρότερη η κατάσταση και θα πάμε τελικά σε lock down. Όλα είναι αλυσίδα και όλοι θα επηρεαστούν. Όλοι οι επαγγελματίες δεν θα αντέξουν να χάσουν και δεύτερο καλοκαίρι.

Σίγουρα έχουμε κουραστεί κι αυτό κάνει τον έναν να ασκεί κριτική στον άλλον. Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτήν τη στιγμή. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν».

Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή μεταναστών από την Ν. Πέραμο Καβάλας μέχρι την Κάτω Καμήλα Σερρών
Επόμενο άρθροΜε τηλεκπαίδευση γίνονται από το Νοέμβριο τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας