Λιγότερες βλάβες σημειώνονται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ και λόγω μειωμένης κατανάλωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη σε ό,τι αφορά την πρόσφατη βλάβη στην συνοικία Νεάπολης το δίκτυο εκεί δεν κατασκευάστηκε από την ΔΕΥΑΚ και χρειάζεται αντικατάσταση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα συνεργεία μας δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς σταματημό. Υπό οποιαδήποτε κατάσταση, όποιος και να ‘ναι ο καιρός, τα συνεργεία είναι έξω καθημερινά. Αυτό το διάστημα δεν έχουμε πάρα πολλές βλάβες, επειδή υπάρχει και χαμηλή χρήση του νερού. Δεν είναι καλοκαίρι για να χρησιμοποιείται πολύ το νερό κι έτσι έχει λιγότερες βλάβες. Πάντα θα προκύπτουν, βέβαια, όπως προχθές με την περιοχή της Νεάπολης. Εκεί το δίκτυο κατασκευάστηκε της ΔΕΠΟΣ πριν από 25-30 χρόνια κι όχι από τη ΔΕΥΑΚ ή την επίβλεψή της. Δεν κατασκευάστηκε με τον σωστό τρόπο. Έχει μόνο κεντρικούς αγωγούς που σπάζουν εύκολα κι όταν γίνεται αυτό κάνει μεγάλο σπάσιμο, διότι σκίζεται ο σωλήνας για 2-3 μέτρα και χάνεται μεγάλη ποσότητα νερού και ταυτόχρονα μένουν πολλά σπίτια από νερό. Το δεύτερο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή της Νεάπολης είναι ότι οι βάνες που μπήκαν τότε δεν λειτουργούν οι περισσότερες. Γι’ αυτό μελετάται να αλλαχθούν όλες οι βάνες –περίπου 220 σε όλη την περιοχή- να ξηλωθούν όλα τα φρεάτια και να γίνουν από την αρχή όλες. Ταυτόχρονα σχεδιάζουμε και θα κάνουμε δευτερεύον δίκτυο. Δηλαδή να υπάρχει ξεχωριστό δίκτυο για κάθε οικοδομικό τετράγωνο, οπότε όταν υπάρχει βλάβη ή αστοχία υλικού, να μπορούμε να απομονώνουμε μία πολύ μικρή περιοχή και να μην επιβαρύνονται όλοι οι πολίτες της Νεάπολης με τη διακοπή του νερού. Είναι στο σχεδιασμό, το προχωράμε, θα το κάνουμε».

ΔΙΑΡΡΟΗ

Πρόσθεσε ότι «προχθές υπήρχε μία μικρή διαρροή που μεγάλωσε στην πορεία, προέκυψε και μία δεύτερη μεγαλύτερη και για αυτό έμειναν χωρίς νερό κάποια σπίτια. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου, εννοείται ότι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας. Θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται στην περιοχή όπως βέβαια και στις υπόλοιπες. Τα ίδια προβλήματα έχει ο Βύρωνας, το Παληό, ο Ζυγός, ο Αμυγδαλεώνας, οι Κρηνίδες. Πριν λόγο με ενημέρωσαν για βλάβη στον Αμυγδαλεώνα και θα αναγκαστούμε να κόψουμε το νερό σε μία πάρα πολύ μεγάλη περιοχή. Γι’ αυτό και θα αλλάξουμε εκεί όλο το δίκτυο. Ήδη έχει βρεθεί ο ανάδοχος θα ακολουθήσει η περίοδος των ενστάσεων και όλες οι διαδικασίες να υπογράψουμε και μετά από 2-3 μήνες να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε όλο το δίκτυο. Έχουμε μπει τη λογική να αλλαχθούν όλα τα παλιά δίκτυα για να εκμηδενίσουμε τις βλάβες και να μην χάνει ο κόσμος το πολύτιμο νερό. Λίγη υπομονή και σε 2-3 χρόνια θα μιλάμε για μία άλλη ΔΕΥΑΚ και για έναν άλλο Δήμο Καβάλας».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο«Απαραίτητες οι προσλήψεις νέων ανθρώπων διότι η πανδημία μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι 60 ετών και να εργάζεσαι», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Κατερίνα Πετράκη
Επόμενο άρθροΝα ανοίξει το παρκινγκ Ροδόπης προτείνει η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου