Στην εναρκτήρια εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που διοργανώνεται στην Καβάλα, από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο, παρευρέθηκε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

«Γνωρίζετε καλά ότι, στα μάτια του κόσμου, ο Δικηγόρος αποτελεί το θεσμικό αποκούμπι σε ένα πολυδαίδαλο νομικό κατεστημένο. Ότι είστε προστάτες απέναντι στην αδικία. Ότι είστε σύμμαχοι στη μάχη για την εξασφάλιση της αλήθειας. Και αυτός σας ο ρόλος σας κατατάσσει υψηλά στη συνείδηση των πολιτών. Αυτός ο ρόλος όμως είναι και αυτός που οφείλει να περιχαρακωθεί με την ευθύνη που του πρέπει», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νομικούς που επισκέπτονται την Καβάλα απ’ όλη τη χώρα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε κοινό σημείο επαφής «των θεσμών που εκπροσωπούμε, της νομοθετικής εξουσίας και της Δικαιοσύνης, να λειτουργούμε μέσα στο αυστηρά περιγεγραμμένο όριο των αρμοδιοτήτων μας, τόσο για τη δική μας προστασία όσο και για την προστασία της ακεραιότητας του θεσμού που εκπροσωπούμε. Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως το ανώτατο αντιπροσωπευτικό όργανο των δικηγόρων της χώρας, έχει κομβικό ρόλο να παίξει».

Και αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, «γιατί πέρα από το σημαντικό έργο της εξασφαλίσεως των υλικών και θεσμικών προϋποθέσεων της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικηγόρων, έχει να μεριμνήσει και για την ικανότητα της προσαρμογής, αλλά και την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης. Προσαρμογή ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε επάξια στις ανάγκες της εποχής χωρίς να θυσιάζουμε τίποτε από τον αξιακό κώδικα που μας χαρακτηρίζει. Και επαγρύπνηση, προκειμένου να φυλάττουμε θεσμικές “Θερμοπύλες” απέναντι σε εκείνους που επιχειρούν να αλώσουν δεοντολογικά τα θεσμικά εσκαμμένα».

Προηγούμενο άρθροΟ Κάρολος ανακηρύχθηκε επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου
Επόμενο άρθροΟ ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 86η ΔΕΘ