Την ικανοποίησή του που το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας έμεινε όρθιο μέσα στην πανδημία, εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου.

Ο κ. Λαζαρίδης συνομίλησε με το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, κ. Θ. Αγγελόπουλο, το υγειονομικό προσωπικό και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα, διασφαλίζοντας την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των κατοίκων του νησιού.

Παράλληλα, διαπίστωσε την εξαιρετική πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και στη Θάσο, όπως επιβεβαιώθηκε και από την επαφή που είχε με εμβολιαζόμενους πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Λαζαρίδης έκανε στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, κ. Β. Κικίλια για την κτιριακή, ψηφιακή και ενεργειακή αναβάθμιση και των Κέντρων Υγείας της χώρας, στις 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. με το σχετικό διαγωνισμό να ξεκινά το Σεπτέμβριο, καθώς και στο πρόγραμμα αναβάθμισης – μέσω ΕΣΠΑ – των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, από το οποίο αυτοί θα λάβουν οριζοντίως από 1.000 ευρώ.

Ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Λαζαρίδη για τη δωρεά του στο Κέντρο Υγείας σημαντικού αριθμού rapid test για την αντιμετώπιση των αναγκών του και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας, δέσμευση η οποία θα είχε υλοποιηθεί αν δεν υπήρχε η πανδημία, καθώς αποτελεί και προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η δημιουργία τέτοιων μονάδων σε μικρά νησιά.

Προηγούμενο άρθροΑκτές, χόρτα στις γειτονιές και πυροπροστασία, οι προτεραιότητες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΣτο Κ.Υ Χρυσούπολης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης