Την «αδυναμία» του στην ΑΕΚ και στον Α.Ο. Καβάλα περιγράφει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε μια αθλητικού – και όχι μόνο – περιεχομένου συνέντευξη στην εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» και το διευθυντή της κ. Σταμάτη Βούλγαρη.

Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε στην εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη και ξενάγησή του στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά», αλλά και στα Μουσεία της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ερωτηθείς πώς η ΑΕΚ μπήκε από πολύ μικρή ηλικία «στο αίμα του», ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Όταν έχεις καταγωγή από τη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας, δεν μπορεί να είσαι κάτι άλλο εκτός από ΑΕΚ. Ήταν θα έλεγα νομοτελειακό. Αλλά υπάρχει και μια ακόμη μεγάλη αγάπη. Αυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Του Α.Ο. Καβάλα, που πιστεύω σύντομα να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ μαζί με την ΑΕΚ στην Super League».

Με αφορμή την κατασκευή του Μουσείου της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού, σχολίασε: «Η ποντιακή καταγωγή μου, μου προκαλεί ακόμα πιο έντονα συναισθήματα γι’ αυτή την εξέλιξη. Η ιδέα αυτή που λέγεται “ΑΕΚ” είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προσφυγιά, με τον πόνο, με την αδικία. Δεν ξεχνάμε ποτέ τους προγόνους μας, οι οποίοι, ως πρόσφυγες, εκδιώχθηκαν με βίαιο τρόπο από τις πατρίδες τους, αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα σπίτια τους όπου μεγαλούργησαν επί πολλούς αιώνες και ήρθαν στην μητέρα Ελλάδα. Τους τιμούμε ευλαβικά. Η κατασκευή του Μουσείου είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για όσους έχασαν τις ζωές τους τόσο άδικα, αλλά και γι’ αυτούς που άντεξαν και μετέφεραν τον πολιτισμό και όλο τους το “είναι”. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές της».

Προηγούμενο άρθροΚώστας Αντωνιάδης: Πρέπει να επαναλειτουργήσει ο μεθοριακός σταθμός του Τελωνείου Εξοχής
Επόμενο άρθροΑποκατάσταση ζημιών σε κτήρια του Δήμου Νέστου