Μια σειρά σημαντικών θεμάτων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών συζήτησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης με τον πρόεδρο κ. Απόστολο Παυλίδη και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, 18 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Μεταξύ άλλων, επί τάπητος τέθηκαν:

  • Η σιδηροδρομική σύνδεση του Εμπορικού Λιμένα Καβάλας με τους Τοξότες Ξάνθης.
  • Η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Ν. Καρβάλης.
  • Η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Τεναγών – Φιλίππων.
  • Η Περιμετρική Καβάλας για την οποία το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας και έχει καταλήξει σε πόρισμα σχετικά με την προτεινόμενη λύση.
  • Η διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. συζήτησαν για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το Χωροταξικό – Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, το νομοθετικό πλαίσιο για τις χρήσεις γης για το παραλιακό μέτωπο, για την ανάπλαση χερσαίας ζώνης Λιμένα Καβάλας και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς παλαιών κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και για την ανάγκη διεύρυνσης του αστικού δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης και η ένταξη σε αυτό περισσότερων οικιακών καταναλωτών.

Απευθυνόμενος στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο κ. Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Και από το δικό σας το “χέρι” περνά ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Και επειδή πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα – και ειδικά εμείς οι πολιτικοί – είμαι βέβαιος ότι από τη δική μας τη συνεργασία – που ελπίζω να είναι εντονότερη στο μέλλον – κερδισμένος θα βγει ο τόπος μας, η Καβάλα. Και είμαι βέβαιος ότι επειδή από κοινού μοιραζόμαστε το μεράκι μας, το ενδιαφέρον μας και την αγάπη μας για την περιοχή μας, αυτό θα γίνει με τρόπο που θα τη βελτιώνει, χωρίς να αλλοιώνεται η ταυτότητά της. Από τη πλευρά μου, να ξέρετε ότι θα βρίσκομαι πάντα δημιουργικά δίπλα σας».

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης την Δευτέρα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΖύγιση ανακυκλώσιμων υλικών απο τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας