Την προσδοκία του ότι ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου θα αξιοποιηθεί άμεσα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνομιλία του με κατοίκους της περιοχής.

Το πολυετές πρόβλημα που είχε προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου ακινήτου, υπενθυμίζεται ότι επιλύθηκε στο τέλος του 2020 μετά από παρεμβάσεις του κ. Λαζαρίδη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι, ύστερα από γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας και με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, ξεκαθαρίστηκε ότι «το Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου».

Με την εξέλιξη αυτή, άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση – μέσω ιδιωτικής επένδυσης – των εγκαταλελειμμένων εδώ και πάνω από δέκα χρόνια οικοπέδου και κτιρίου στην ανατολική είσοδο της πόλης, συνολικού εμβαδού 6.044,3 τ.μ.

Σε αναμονή υλοποίησης αυτής της διαδικασίας, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Για περισσότερο από μια δεκαετία το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλαιού νοσοκομείου αποτελούσε “μήλον της έριδος” ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και το Ελληνικό Δημόσιο!

Είχα δεσμευτεί προεκλογικά ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος ήταν βασική μου προτεραιότητα.

Με συντονισμένες ενέργειές μου, το Δεκέμβριο του 2020, το πρόβλημα λύθηκε και πλέον το Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου.

Η αξιοποίησή του – προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας – είναι τώρα στα “χέρια” του Δήμου Καβάλας.

Μια ακόμη προεκλογική μου δέσμευση έγινε πράξη!»

Προηγούμενο άρθροΛηστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΗ Βουλγαρία θα παραλαμβάνει από τον Ιούνιο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ